Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 11:35

Οι μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2022-2023 στους Δήμους του Ν. Πρέβεζας

Οι μεταβολές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2022-2023 του Δήμου Πρέβεζας, θα απασχολήσουν σήμερα, Δευτέρα, τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Αναφορικά με τις μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρέβεζας, η γνωμοδότηση της δημοτικής επιτροπής παιδείας, προβλέπει τα εξής:

  • Τον υποβιβασμό του 3/θ Δημοτικού Σχολείου Χειμαδιού σε 2/θ Δημοτικό Σχολείο Χειμαδιού. Για το σχολικό έτος 2022-2023 προβλέπεται ότι ο αριθμός μαθητών/τριών θα είναι 9.

  • Την προαγωγή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας από 2/θ σε 3/θ. Για το σχολικό έτος 2022-2023 προβλέπεται ότι ο αριθμός μαθητών/τριών θα είναι 16.

Αναφορικά με τις μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρέβεζας, η γνωμοδότηση της δημοτικής επιτροπής παιδείας, προβλέπει τα εξής:

Για το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας

  • Την προσθήκη του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας (Β΄ τάξη)

  • Την προσθήκη της ειδικότητας (Γ΄ τάξη) «Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών» του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας (Ημερήσιο)

  • Την προσθήκη του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων (Β τάξη) , ειδικότητα Πλοιάρχων

  • Την προσθήκη της ειδικότητας «Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ» του Τομέα Πληροφορικής

 

Στο Δήμο Πάργας η γνωμοδότηση της αντίστοιχης δημοτικής επιτροπής παιδείας (συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο Πάργας) προβλέπει την κατάργηση του Νηπιαγωγείου Βαλανιδορράχης, ενώ θα δημιουργηθεί ένα νέο τμήμα στο ΕΠΑΛ Καναλακίου.

Στο Δήμο Ζηρού το δημοτικό συμβούλιο έχει ήδη πάρει απόφαση για την ίδρυση του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας και Ευεξίας, με προοπτική των ειδικοτήτων Κομμωτικής Τέχνης, Αισθητικής Τέχνης, Βοηθός Φαρμακείου, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων και Βοηθός Νοσηλευτή, στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Φιλιππιάδας.