Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 11:54

Κατέρρευσαν και άλλα δέντρα στην παραλία του οικισμού Ψαθάκι - Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η διάβρωση της ακτογραμμής

Θλίψη προκαλεί η εικόνα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του οικισμού Ψαθάκι αφού λόγω των έντονων ανέμων και της συνεχόμενης διάβρωσης της ακτογραμμής, κατέρρευσαν και άλλα δέντρα στην παραλία του οικισμού.

IMG 889f847f172eb0b9caedf9ae6b4ba675 V

Το Δεκέμβριο του 2020 είχαμε επισημάνει πάλι την ανησυχία των κατοίκων που έλεγαν πως “το Ψαθάκι μικραίνει” και επεσήμαιναν πως για χρόνια υπάρχει απαξίωση και αδιαφορία από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και ένα χρόνο μετά δυστυχώς η εικόνα στην ακτογραμμή είναι ακόμη χειρότερη.

IMG fcc744af3911187e93635a0317b954d7 V

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον περσινό Δεκέμβριο ο δήμαρχος Πρέβεζας είχε σημειώσει πως η δημοτική αρχή έχει κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να προετοιμαστεί μια εμπεριστατωμένη τεχνική έκθεση για την ακτογραμμή από το Ψαθάκι μέχρι τη Μαργαρώνα, η οποία στη συνέχεια θα σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου ο δήμος να λάβει χρηματοδότηση για να προχωρήσει σε μελέτη η οποία θα αγγίξει τις 350 χιλιάδες ευρώ.

IMG d78977579b3ba899ba0e044c11fc8379 V

Ο κ. Γεωργάκος είχε τονίσει μεταξύ άλλων: “Έφερα ειδικούς πριν λίγες ημέρες (τη Δευτέρα) και επισκεφτήκαμε όλα τα σημεία από τον Άγιο Θωμά μέχρι και το Ψαθάκι, φωτογραφίσαμε, ετοιμάζουμε μια εμπεριστατωμένη τεχνική έκθεση για να κάνουμε μια μελέτη κόστους περίπου 350 χιλιάδων ευρώ, η οποία απαιτεί χρηματοδότηση. Αυτή τη χρηματοδότηση θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών εμπεριστατωμένα, βάζοντας τις περιουσίες των ανθρώπων ότι έχουν καταστραφεί, έχει καταστραφεί το περιβάλλον. Το θέμα αυτό θα το τρέξουμε και μακάρι να εγκριθεί άμεσα. Εδώ είναι το στοίχημα το δικό μου, να εγκριθούν αυτά τα χρήματα αλλά και αν δεν εγκριθούν πρέπει οπωσδήποτε με την 1η τροποποίηση του προϋπολογισμού να βάλουμε κάποια χρήματα για να ξεκινήσει αυτή η μελέτη. Θεωρώ ότι είναι κρίμα αυτό που είδα, να πέφτουν δέντρα μέσα στη θάλασσα και η θάλασσα μέσα στα τελευταία χρόνια σε ορισμένα σημεία να έχει ανέβει και 15-20 μέτρα, είναι πραγματικά ό,τι χειρότερο για την ακτογραμμή. Εντός των ημερών θα σταλεί στο Υπουργείο η τεχνική έκθεση με τη συνδρομή της κτηματικής υπηρεσίας που ήδη έχουμε πολύ καλή συνεργασία, για να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε και από εκεί τον αιγιαλό που κάποτε ήταν ξηρά και πλέον βρίσκεται η θάλασσα”.

Ένα χρόνο μετά το στοίχημα δεν φαίνεται να κερδίζεται και η μελέτη ακόμη αγνοείται...