Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 10:20

Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' βαθμού: “Να μην εγκριθεί ο νέος ΟΕΥ του Δήμου Πρέβεζας”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας, κρατώντας αποστάσεις από την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά του Δημάρχου Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ):

“Αναφορικά με το με αριθ. πρωτ. 399/08-11-2021 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, το οποίο κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Ουδέποτε εστάλη από το Σύλλογό μας αίτημα ή σχετικό έγγραφο προς την Ομοσπονδία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου να εκδοθεί το ανωτέρω δελτίο τύπου. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας δεν έχει καμία σχέση ούτε με το παραπάνω δελτίο τύπου ούτε με το περιεχόμενό του.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στην επικείμενη τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Πρέβεζας έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα τις απόψεις μας, οι οποίες συνοψίζονται στο ότι η προτεινόμενη τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Πρέβεζας, είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες, τόσο των συναδέλφων που εργάζονται στο Δήμο, όσο και των δημοτών και του λαού της περιοχής, καθώς :

  • στον προτεινόμενο Ο.Ε.Υ. έχει ενσωματωθεί όλο το αντεργατικό – αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν θεσπίσει τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με πιο χαρακτηριστικό για τους δήμους το Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) και το Ν. 4555/2018 (Κλεισθένης).

  • Υπάρχει άμεση διασύνδεση των μόνιμων θέσεων εργασίας που περιλαμβάνονται με τη δημοσιονομική κατάσταση του Δήμου.

  • Παρά το ότι προτείνονται, κάποιες νέες θέσεις εργασίας (ο αριθμός των οποίων προκύπτει από την πλήρη διασύνδεση θέσεων εργασίας με τα οικονομικά του Δήμου), αυτές είναι λίγες και δεν μπορούν να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες του Δήμου, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι το βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής και του δημάρχου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους διαφωνούμε πλήρως με το προτεινόμενο Σχέδιο Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, που μας κατατέθηκε από το Δήμο Πρέβεζας και ζητάμε από τη δημοτική αρχή να τον αποσύρει.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε :

  • Να μην εγκριθεί ο νέος ΟΕΥ του Δήμου Πρέβεζας.

  • Οι Υπηρεσίες του Δήμου, να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, να υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφαλή μεταφορά, την προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

  • Να διασφαλίζεται και να προωθείται η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους

 

Για την πλειοψηφία του Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

 

Μισηρλής Γεώργιος”.