Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 14:17

Ν. Γεωργάκος: "Ανοδικές οι τάσεις των κρουσμάτων κορωνοϊού στο δήμο" - Κ. Κύρλας: "Αναγκαιότητα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου" -Θ. Ανωγιάτης: "Να επανεργοποιηθεί η απόφαση του ΔΣ για διεκδίκηση νέου νοσοκομείου"

Στην ανοδική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο δήμο Πρέβεζας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας κάνοντας έκκληση για αύξηση των εμβολιασμών.

IMG 0458

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργάκος τις 3 τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων και αυτό αποτυπώνεται και στους ελέγχους που γίνονται στα λύματα. “Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ και τα κρούσματα του Καλοκαιριού, έχουμε φτάσει περίπου στα 200 κρούσματα την εβδομάδα και φαίνεται και στα λύματα που εξετάζει το Πανεπιστήμιο. Γι αυτό εφιστώ και την προσοχή, είναι κρούσματα και σε εμβολιασμένους και σε μη εμβολιασμένους. Η διαφορά με τις προηγούμενες φορές είναι στο σύνολο των νοσηλειών που τα κρούσματα είναι αρκετά αλλά οι νοσηλείες δεν είναι πάρα πολλές και αυτό έχει να κάνει με τον εμβολιασμό και το μήνυμα που πρέπει να περνάμε όλοι μας είναι να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Ούτως ή άλλως έχουμε ξεπεράσει ως νομός το 70% όσον αφορά τον εμβολιασμό ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε” είπε ο δήμαρχος με το δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Κύρλα να σημειώνει πως υπάρχει μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στο δήμο της Πρέβεζας και γενικότερα στο Νομό και αυτό αποτυπώνεται και σε αυξημένη κίνηση στο νοσοκομείο και αυξημένο αριθμό νοσηλευόμενων.

IMG 0427

Ο κ. Κύρλας σημείωσε πως από τον περασμένο Σεπτέμβριο η παράταξή του είχε προειδοποιήσει, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πήρε τα μέτρα που απαιτούνταν. Ο κ. Κύρλας τόνισε: “Εμείς κύριε δήμαρχε εδώ και δύο μήνες σας είχαμε προειδοποιήσει από αυτό το βήμα ότι στο δήμο Πρέβεζας με την έλευση του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα με εστίες υπερμετάδοσης σε μεγάλο βαθμό να είναι τα σχολεία. Και την πρόβλεψη αυτή δεν την κάναμε τυχαία, την κάναμε πάνω στη διαπίστωση ότι τα σχολεία ανοίξανε όπως κλείσανε, χωρίς να έχει παρθεί κάποιο επιπλέον μέτρο ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της υπερμετάδοσης. Δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό επαληθευτήκαμε και σε αυτό το 4ο κύμα, ειδικά μέσα στο δήμο Πρέβεζας, σημαντική εστία υπερμετάδοσης αποτέλεσαν τα σχολεία. Όπως είναι λογικό βλέπουμε ότι αυτή η αυξημένη επίπτωση της νόσου του κορονοϊού στο δήμο Πρέβεζας εκφράζεται σε αυξημένη προσέλευση ασθενών στο νοσοκομείο και αυξημένο αριθμό νοσηλειών. Αν έρθετε μια βόλτα στο Νοσοκομείο στο οποίο υπήρξατε και διοικητής θα δείτε ότι το νοσοκομείο τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικών υποδομών όσο και σε ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και στελέχωσης δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι με δυσκολία αντιμετωπίζει και τα χρόνια και έκτακτα περιστατικά που έρχονταν και πριν από την πανδημία. Τώρα και με την πανδημία τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα κι αυτό το οποίο είναι ορατό σε όλους τους πολίτες της Πρέβεζας, είναι το πρόβλημα των χώρων και το πρόβλημα ότι είναι παλιό το νοσοκομείο. Βλέπουμε ορισμένες καταστάσεις που πολλές φορές φτάνουν και στο τραγελαφικό, δηλαδή ασθενείς να πρέπει να μετακινούνται εξωτερικά μέσα από τη βροχή, για να μπορέσουν να πάνε από τον έναν χώρο στον άλλον και να μην ανακατευτούν οι νοσούντες ασθενείς με covid με τους υπόλοιπους. Εμείς νομίζουμε ότι ειδικά σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι ορατό στον καθένα ότι υπάρχει αναγκαιότητα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα και ότι αν δεν καταφέρουμε να πετύχουμε πολιτική δέσμευση στην παρούσα φάση, δεν θα το καταφέρουμε ποτέ. Υπάρχει μια επιπλέον αγωνία από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Πρέβεζας την οποία θέλουμε να την εκφράσουμε και ευρύτερα στην κοινωνία ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός για καινούργιους οργανισμούς σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ο οποίος δεν έχει αποκαλυφθεί και σε αυτό υπάρχει μια αγωνία μήπως αντί να δημιουργηθεί νέο Νοσοκομείο εδώ μας συνενώσουν με άλλο Νοσοκομείο πλησίον. Δηλαδή δεν ξέρουμε ποιος είναι ο καινούργιος υγειονομικός χάρτης ο οποίος σχεδιάζεται. Αυτή είναι ο αγωνία μας που εκφράζουμε και σας καλούμε να συμβάλλετε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας ώστε να επιτύχουμε πολιτική απόφαση για ανέγερση νέου Νοσοκομείου”.

IMG 0439

Την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου υπογράμμισε και ο δημοτικός σύμβουλος της Στροφής στο Μέλλον Θανάσης Ανωγιάτης ο οποίος σημείωσε: “Σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση που περνά η χώρα, η περιοχή μας αλλά και το νοσοκομείο που το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά κι εσείς κύριε δήμαρχε πόσο ιδιαίτερο είναι όσον αφορά την αντιμετώπιση τέτοιο ειδών ασθενειών, πανδημιών. Νομίζω ότι το δημοτικό συμβούλιο αυτή τη στιγμή πρέπει να επανεργοποιήσει την ήδη ληφθείσα απόφασή του για τη διεκδίκηση του νέου νοσοκομείου και νομίζω ότι αυτή η στιγμή είναι η κρισιμότερη η οποία θα ισχυροποιήσει το επιχείρημά μας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να έρθουμε σε επικοινωνία και με την πολιτική ηγεσία, να της γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες του νοσοκομείου και να καταστήσουμε σαφές το πόσο αναγκαίο είναι το νέο νοσοκομείο”.

 IMG 0449

Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμάραντος πρόσθεσε: “Στο θέμα του νοσοκομείου υπάρχει συγκεκριμένη δεσμευτική απόφαση που έχει επικαιροποιηθεί και επί δημαρχίας Γεωργάκου για την αναγκαιότητα άμεσης πολιτικής απόφασης που θα αφορά νέο σύγχρονο νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και του δήμου και της ευρύτερης περιοχής. Συμφωνώ με τον κ. Κύρλα και τον κ. Ανωγιάτη ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να σηκώσουμε το θέμα σε πολιτική βάση ώστε σε πρώτη φάση να εξασφαλίσουμε πολιτική δέσμευση. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς είναι τριτοκοσμικές, εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και δυστυχώς επειδή δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε σύγχρονες και αποτελεσματικές συνθήκες νοσηλείας πεθαίνει ο κόσμος τσάμπα”.