Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 11:21

Η “ΤΕΡΝΑ” και άλλοι “δυνατοί παίχτες” μπαίνουν στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του φωτισμού Ιωαννίνων – Είναι το ίδιο “θελκτικός” ο διαγωνισμός της Πρέβεζας;

Για το έργο της ιδιωτικοποίησης του οδικού και αστικού φωτισμού στο Δήμο Πρέβεζας, έγινε και πάλι αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος (δείτε ΕΔΩ).

Οι διαγωνισμοί στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας με αναθέτουσα όμως αρχή την Περιφέρεια Ηπείρου είναι σε εξέλιξη έως τις 10 Ιανουαρίου 2022 και 24 Ιανουαρίου 2022 αντιστοίχως (καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής προσφορών). Ο διαγωνισμός των Ιωαννιτών έχει προϋπολογισμό 15.447.592,00 ευρώ και της Πρέβεζας 7.222.693,00 ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μία εξέλιξη αναφορικά με το διαγωνισμό στο Δήμο Ιωαννιτών. Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και μάλιστα ζήτησε με έγγραφό της στις 18 Νοεμβρίου 2021 παράταση προθεσμίας υποβολής προσφορών. Με έγγραφό του στις 19/11/2021 (δείτε ΕΔΩ), ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε δεκτό το αίτημα και έδωσε την προθεσμία, ενώ το θέμα “πέρασε” στις 26 Νοεμβρίου και από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου (δείτε ΕΔΩ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΡΝΑ του Ομίλου Περιστέρη είναι γνώριμη στην Ήπειρο τόσο από την Ιόνια Οδό, όσο και από το εργοστάσιο ΣΔΙΤ στη διαχείριση των απορριμμάτων. Χαρακτηριστικό είναι πως η Λαϊκή Συσπείρωση σε “σκληρή” πολιτική κριτική της προς τον κ. Καχριμάνη για τα απορρίμματα, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: “... Στον κ. περιφερειάρχη ανήκει ο ρόλος του επίσημου εισπράκτορα της ΤΕΡΝΑ, για τον "κεφαλικό φόρο" που πληρώνουν οι δήμοι της περιοχής στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, για τον οποίο διαμεσολάβησε η Περιφέρεια να επιβληθεί”.

Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι “δυνατοί παίχτες” του ενεργειακού κλάδου έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό στο Δήμο Ιωαννιτών, ενώ αντιστοίχως για το διαγωνισμό στο Δήμο Πρέβεζας υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις. Παρ' όλα αυτά το πέρας της διαδικασίας θα δείξει αν θα υπάρξει τελικά ανάδοχος και για το Δήμο της Πρέβεζας.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τέρνα Α.Ε. είναι ο Μιχάλης Γουρζής, η κόρη του οποίου είναι σύζυγος του Γιώργου Γεραπετρίτη, Υπουργού Επικρατείας της Κυβέρνησης.