Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 12:31

“Τεστάρει” τα όρια του το Νοσοκομείο Πρέβεζας με τα περιστατικά Covid – Νοσηλεύει ήδη 16 περιστατικά...

Ο Νομός Πρέβεζας ήδη βρίσκεται στο Επίπεδο 4 (Κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της Χώρας, γεγονός που φαίνεται και από τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων εβδομάδων.

Η “ναυαρχίδα” του δημόσιου συστήματος υγείας στο Νομό Πρέβεζας, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, έχει μετατραπεί σε κλινική covid, την ώρα που ο αριθμός των περιστατικών που νοσηλεύονται “τεστάρουν” τα όρια του Νοσοκομείου και του προσωπικού του.

Ειδικότερα, σήμερα, Παρασκευή, νοσηλεύονται 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα στον 2ο όροφο του ΓΝ Πρέβεζας, ενώ ελέγχονται και άλλα 2 ως ύποπτα. Η συνολική δύναμη κλινών για περιστατικά covid που έχει δηλώσει στην 6η ΥΠΕ η διοίκηση του Νοσοκομείου είναι 26, μεγαλύτερη και από τη δύναμη που έχει δηλώσει το Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

Την ίδια στιγμή τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, είναι φειδωλά στο να δέχονται ασθενείς από άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Ο μεγάλος προβληματισμός που έχει προκύψει έχει να κάνει με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και με τις συνθήκες ασφαλείας στο ΓΝ Πρέβεζας. Το θέμα αυτό ανέφερε στην πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαρία Τζίμα, αναφέροντας:

“Η παθολογική κλινική πλέον έχει μετατραπεί σε κλινική covid. Ήδη στο προηγούμενο κύμα είχαμε κάνει κινητοποιήσεις γιατί δεν υπήρχαν οι ασφαλείς συνθήκες για τη νοσηλεία των ασθενών. Παρόλα αυτά πάρθηκαν μέτρα το προηγούμενο διάστημα χωρίς όμως αυτά να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες. Και γιατί το λέω αυτό; Οι ασθενείς δεν νοσηλεύονται από μόνοι τους, θέλουν προσωπικό, θέλουν γιατρούς και στην Παθολογική αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο 2 γιατρούς μόνιμους και τον διευθυντή ο οποίος καλύπτει τέσσερις εφημερίες το μήνα και είναι υπό συνταξιοδότηση και παραμένει να περάσει η πανδημία με απόφαση κεντρικά.
Χωρίς λοιπόν γιατρούς, χωρίς ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού δεν μπορούμε να πούμε ότι εμείς είμαστε ικανοποιημένοι και ότι κάνουμε τα καλύτερα. Φυσικά είμαστε εδώ σε όλα τα κύματα της πανδημίας και τώρα για τη φροντίδα των ασθενών. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε οι εργαζόμενοι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας όπως κάναμε και μέχρι τώρα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, των ασθενών που έρχονται εδώ να τους φροντίζουμε με τον καλύτερο τρόπο και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, όμως πρέπει να διαφυλαχθεί και η υγεία των εργαζομένων. Και η υγεία δεν είναι μόνο οι εργασιακές συνθήκες, είναι το αν έχουν ξεκούραση για να μπορούν να είναι καλά και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, γιατί ξέρετε έχουμε αναστολή αδειών ξανά και οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν με εντατικές συνθήκες”.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την υλικοτεχνική υποδομή του Νοσοκομείου και ειδικά με τις εγκαταστάσεις οξυγόνου, σε περίπτωση που απαιτηθούν σημαντικές ποσότητες.

Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική “γύμνια” στο να στηριχθεί ουσιαστικά το ΕΣΥ και η έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού είναι ολοφάνερα και στην Ήπειρο.