Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 17:09

Εκλεψαν τις καμπάνες από την Αγία Κυριακή στις Κοντάτες Πρέβεζας και την Μονή Αβάσσου

Tην θλίψη όχι μόνο των πιστών αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής προκάλεσαν δύο διαδοχικά κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν σε ιερούς Ναούς της Δημοτικής Ενότητας Λούρου.

Συγκεκριμένα άγνωστοι αφαίρεσαν την καμπάνα και το υπόλοιπο σιδερένιο τμήμα του καμπαναριού από την Εκκλησία της Αγίας Κυριακής στον ορεινό οικισμό Κοντάτες.

Μάλιστα δεν περιορίστηκαν μόνο στο εξωτερικό τμήμα αλλά παραβίασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στην Εκκλησία και αφαίρεσαν και έναν παλιό μπρούτζινο πολυέλαιο ο οποίος αποτελούσε κειμήλιο για το Ναό.

Οι άγνωστοι δράστες στοχοποίησαν τα συγκεκριμένα αντικείμενα προκειμένου να τα πουλήσουν ως μέταλλο, όμως η δράση της ίδιας «ομάδας» δεν σταμάτησε εκεί αφού έβαλαν στο στόχαστρο κα την ιστορική Μονή Αβάσσου η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή.

Εκπληκτοι πιστοί που την επισκέφθηκαν είδαν να λείπει η καμπάνα και η σιδερένια υποδοχή της . Τα δύο περιστατικά έγιναν σε διάστημα λίγων ωρών και δημιούργησαν έντονο προβληματισμό δεδομένου ότι αφενός βεβηλώνονται οι ναοί και αφετέρου είναι πολύ δύσκολη η αντικατάσταση των αντικειμένων που αφαιρούνται...