Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 00:55

Σημαντικές δεσμεύσεις από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Γεωργακόπουλο

Δύο σημαντικές δεσμεύσεις που θα συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη δυνατή ετοιμότητα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, ανέλαβε ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος χθες βρέθηκε στην Πρέβεζα.

IMG 9985

Ο κ. Γεωργακόπουλος συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, των Δημάρχων Πρέβεζας και Ζηρού, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των Π.Υ. που εδρεύουν στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Γεωργακόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ανάγκες της περιοχής στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, τις ιδιαίτερες συνθήκες και τα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή και δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχυθούν οι από κοινού προσπάθειες για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

IMG 9983

«Η σημασία αυτών των συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις είναι μεγάλη και μέσα από αυτές θα εξαχθούν συμπεράσματα τα οποία θα αξιολογηθούν κατάλληλα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Σώματος» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε πως και το φετινό Καλοκαίρι θα «σταθμεύσουν» στο αεροδρόμιο του Ακτίου τα καναντέρ, ενώ παράλληλα επισήμανε πως ο Πυροσβεστικός Σταθμός στο Θεσπρωτικό θα παραμείνει και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει.

IMG 9984

Την ικανοποίησή του για τη συνάντηση εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου υπογραμμίζοντας την ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας ενόψει της θερινής περιόδου, ενώ και οι δήμαρχοι Πρέβεζας και Ζηρού κ. Μπαΐλης και κ. Γιολδάσης αντίστοιχα επισήμαναν πως επιβάλλεται η καλύτερη δυνατή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και άμεσα τα όποια προβλήματα.

Οι αιρετοί πάντως δεν παρέλειψαν να επισημάνουν πως δυστυχώς δεν υπάρχουν από την πολιτεία οι αντίστοιχοι πόροι για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, ωστόσο δήλωσαν αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως σημαντικό ρόλο στο να συνεχίσει να λειτουργεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός στο Θεσπρωτικό διαδραμάτισε και η πρωτοβουλία του δήμου Ζηρού να αναλάβει τα έξοδα του κτιρίου που στεγάζεται ο Σταθμός.