Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 10:53

Ένδικα μέσα κινεί ο Δήμος Ζηρού για να “μπλοκάρει” τα έργα μεγάλων ιδιωτικών φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κρανιά

Σε συνέχεια των παλαιότερων αποφάσεων και της στρατηγικής που έχει χαράξει απέναντι στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ήπειρο, ο Δήμος Ζηρού με ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του, έδωσε εντολή σε δικηγόρο για άσκηση προσφυγής ενδίκων μέσων κατά σιωπηρής απόρριψης από την Ρ.Α.Ε (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) των αιτήσεων αναθεώρησης που άσκησε ο Δήμος κατά των βεβαιώσεων παραγωγού για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κρανιά.

Ειδικότερα η ΡΑΡ είχε εκδώσει τις παρακάτω αποφάσεις:

i. την υπ’ αριθ. 4056 από 29.6.2021 Βεβαίωσης Παραγωγού «Για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 70 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 70 MW στη θέση ΒΟΪΔΙ, της Δημοτικής Ενότητας ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ,ΚΡΑΝΕΑΣ, του Δήμου ΖΗΡΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΠΡΕΒΕΖΑΣ, της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ, της εταιρείας με την επωνυμία « GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε» και δ.τ. «GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε». (ΑΔ-08663)»,

ii. την υπ’ αριθ. 3987 από 28.6.2021 Βεβαίωσης Παραγωγού «Για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 40 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 40 MW στη θέση ΚΑΤΩ ΒΛΑΧΑ, της Δημοτικής Ενότητας ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ,ΚΡΑΝΕΑΣ, του Δήμου ΖΗΡΟΥ, της Περιφερειακής Ενότητας ΠΡΕΒΕΖΑΣ, της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ, της εταιρείας με την επωνυμία «GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε» και δ.τ. «GREEN REPOWER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε» (ΑΔ-08594)».

Η συγκεκριμένη ισχύς των δύο πάρκων ξεπερνά τα 70MW, κάτι που σημαίνει πως ίσως χρειαστούν πάνω από 1.000 στρμ. γης για να αναπτυχθούν, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την περιοχή της Κρανιάς.