Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 12:25

Στην προστασία των Λιμνοθαλάσσιων Οικοσυστημάτων στοχεύει η Π.Ε. Πρέβεζας μέσα από το πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα»

Την υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» της πρότασης «Έργα Αποκατάστασης και Προστασίας Λιμνοθαλάσσιων Οικοσυστημάτων της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 5.713.323,25 € με Φ.Π.Α ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του atpreveza.gr από τον περασμένο Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της πρόσκλησης του συγκεκριμένου επιχειρησιακού προγράμματος προτίθεται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα με την κατάθεση της πρότασης με τίτλο: ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ», με τα κάτωθι ΥΠΟΕΡΓΑ:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ συνολικού προϋπολογισμού 5.303.434,33 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
ΥΠΟΕΡΓΟ 2. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ συνολικού προϋπολογισμού 108.180,08 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
ΥΠΟΕΡΓΟ 3. ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΟΥ συνολικού προϋπολογισμού 73.297,64 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
ΥΠΟΕΡΓΟ 4. ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ συνολικού προϋπολογισμού 178.411,20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
ΥΠΟΕΡΓΟ 5. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το φιλόδοξο project της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας έχει στόχο την προστασία και αποκατάσταση των λιμνοθαλασσών του Αμβρακικού, στο πλαίσιο βιώσιμων αλιευτικών δραστηριοτήτων και την προστασία του φυσικού πλούτου των περιοχών πέριξ των λιμνοθαλασσών, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει και σε οικονομική ανάπτυξη.