Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 12:23

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσει ο Δήμος Πρέβεζας το “στοίχημα” της ανακύκλωσης – Χαμηλά τα ποσοστά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

Η απαραίτητη εφαρμογή του δόγματος “διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση”, ώστε να ενισχυθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Πρέβεζας, φέρνει το Δήμο μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση.

Μπορεί τα αποτελέσματα του 2020 να είναι σε θετική κατεύθυνση (σύμφωνα με πληροφορίες θετική είναι η εικόνα και το 2021), παρ' όλα αυτά τα ποσοστά ανακύκλωσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι πολύ χαμηλά.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα στοιχείων του Κανονισµού Τιµολογιακής Πολιτικής Αναγκαστικού Συνδέσµου ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ∆ιαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, οι επιδόσεις του Δήμου Πρέβεζας στην ανακύκλωση είναι φτάνουν κοντά στο 7%, ωστόσο σε σχέση με άλλους Δήμους της Ηπείρου η Πρέβεζα είναι σε καλό σημείο.

 epidoseis ota stin anakiklosi

Σχετικά με την ανακύκλωση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας αναφέρει τα ακόλουθα.

 grafima1

grafima2

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι χρειάζεται μεγάλη δουλειά στον τομέα αυτό, αφ' ενός για να επεκταθεί η ανακύκλωση και στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου και αφ' ετέρου για να μειωθεί το συνολικό κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αναμένεται να αυξηθεί με την εφαρμογή του τέλους ταφής.