Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 11:41

Μήνυση στο Δήμο Πρέβεζας από φιλοζωική οργάνωση για το υπάρχον καταφύγιο αδέσποτων στο Νεοχώρι – Ενημέρωση σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο για το θέμα

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, φιλοζωικό σωματείο με έδρα την Αθήνα κατέθεσε πριν μερικά 24ωρα μήνυση κατά του Δήμου Πρέβεζας, αναφορικά με το υπάρχον καταφύγιο αδέσποτων ζώων στο Νεοχώρι Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική ενημέρωση έχει φτάσει σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο, έως και το πρωθυπουργικό γραφείο, από την πλευρά των φιλόζωων.

Το θέμα του χώρου που λειτουργεί ως κατά συνθήκη καταφύγιο και τα προβλήματά του είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια και η δημοπράτηση ενός νέου σύγχρονου καταφυγίου και η υλοποίηση του έργου, αναμένεται να βελτιώσει αρκετά την κατάσταση.

Στο μεταξύ όμως η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, από τη στιγμή μάλιστα που και το νέο νομοθετικό πλαίσιο είναι ιδιαιτέρως αυστηρό.

Σε κάθε περίπτωση η διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους Δήμους, που καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα ζήτημα που πολλές φορές ξεπερνά και τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.