Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 15:28

Ξεκίνησε η διανομή φρούτων στα σχολεία της Πρέβεζας

Ξεκίνησε και στην περιοχή μας η διανομή φρούτων στα σχολεία, που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης διατροφικών συνηθειών στους έλληνες μαθητές.

Η πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα ανάπτυξης διατροφικών συνηθειών στους Έλληνες μαθητές υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

IMG 0237

Πιο συγκεκριμένα, η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά» και σκοπό έχει την προώθηση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών σε σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τη φετινή χρονιά, το πρόγραμμα διανομής δωρεάν φρούτων και λαχανικών εφαρμόζεται σε 3.522 σχολεία, σε 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας μέσω κοινοτικών πόρων.

IMG 0236

Η διανομή των φρούτων στην Πρέβεζα ξεκίνησε από τα κεντρικά σχολεία του Δήμου ενώ τις επόμενες μέρες θα επεκταθεί σε Λούρο, Κανάλι ,Σινώπη, Χειμαδιό, Ωρωπό, Καναλάκι έως ότου καλυφθούν όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού.

Συνολικά στα παιδιά θα μοιραστούν από 3 κασετίνες με φρούτα και φρουτοσαλάτες στα οποία θα πραγματοποιηθούν, όπως συνέβη ήδη με την πρώτη «παρτίδα», δειγματοληπτικοί έλεγχοι οι οποίοι θα πιστοποιούν την ποιότητά τους.