Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 11:07

Σε επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα αποφασιστεί η μεταφορά ή μη του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα

Το atpreveza.gr με ρεπορτάζ του είχε αναφερθεί (δείτε ΕΔΩ) στις εξελίξεις γύρω από το ενδεχόμενο μεταφοράς του πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, η οποία συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης και είχε μία πρώτη ενημέρωση για το θέμα, μετέθεσε χρονικά για επόμενη συνεδρίαση την αναλυτική συζήτηση του θέματος και τη λήψη απόφασης.

Υπήρξαν ορισμένες ερωτήσεις προς τους καθηγητές του Τμήματος που εκπροσωπήθηκαν στη Σύγκλητο για την έλλειψη υποδομών σε περίπτωση μεταφοράς του Τμήματος, ενώ για ακόμη μια φορά τέθηκε από τους καθηγητές επιτακτικά η άμεση μεταφορά στα Ιωάννινα.

Θυμίζουμε ότι η Συνέλευση Καθηγητών του πανεπιστημιακού τμήματος της Πρέβεζας με κατά πλειοψηφία απόφασή της στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 αποφάσισε να μεταφερθεί η έδρα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στα Ιωάννινα και παράλληλα να στηριχθούν οι πανεπιστημιακές δομές στην Πρέβεζα.

Η απόφαση της Συνέλευσης των Καθηγητών τέθηκε προς γνωμοδότηση στη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 7 Οκτωβρίου 2021, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα η άποψη του Κοσμήτορα για μεταφορά του Τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, αλλά με τρόπο συντεταγμένο και με διασφάλιση των υποδομών και του προσωπικού για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Κατά συνέπεια η απόφαση της Συγκλήτου θα είναι καθοριστική για το μέλλον του Τμήματος.