Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 09:55

Ακόμη μία πολυεθνική εταιρεία ζητά διευκρινίσεις για τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Είχαμε αναφερθεί με εκτενές ρεπορτάζ στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στις εταιρείες που έχουν δείξει ενδιαφέρον να “χτυπήσουν” τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας για τα επόμενα 12 χρόνια.

Πρόκειται για το έργο “ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ”, με προϋπολογισμό χωρίς Φ.Π.Α.: 7.222.693,00 ευρώ. Μετά ενδιαφέρον τόσο της Intrakat που είναι συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, όσο και ενός πολυεθνικού σχήματος, το οποίο φαίνεται πως στηρίζεται και από ρωσικά κεφάλαια (Energyplus), η εταιρεία Citelum Italia SRL, ζήτησε επίσης πληροφορίες και διευκρινίσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου για να μπορέσει να καταθέσει πρόταση.

Η εταιρεία είναι μέρος ενός πολυεθνικού ομίλου, του Citelum Group με γραφεία σε Βέλγιο, Βραζιλία, Χιλή, Δανία, Ινδία, Ιταλία, Μεξικό Ισπανία και έχει ως διοίκηση Ευρωπαίους.

Απομένει να δούμε πόσες προτάσεις θα κατατεθούν μέχρι και τη Δευτέρα, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο αντίστοιχος διαγωνισμός του Δήμου Ιωαννιτών δεν παρουσίασε μεγάλη επιτυχία, παρά τις προσδοκίες, καθώς κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, αυτή της «Ένωσης Εταιρειών ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-FOTAGON LED A.E.».