Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 11:20

Συγκέντρωση για την μέρα αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα (pics)

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων το Σάββατο 22 Ιανουαρίου για την μέρα αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και στην πόλη της Πρέβεζας.

IMG 8454

Μπροστά στη Θεοφάνειο στην κεντρική αγορά της πόλης, συγκεντρώθηκαν πολίτες έπειτα από κάλεσμα του Συντονισμού για τη Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού, της δημοτικής κίνησης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας, της Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων – Ανέργων Πρέβεζας και της ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ καθηγητών Πρέβεζας, με κεντρικό σύνθημα “Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό”.

IMG 8451

Μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές αιτήθηκαν:

  • Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.

  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ.

  • Βελτίωση των συνθηκών για την πρόληψη της διάδοσης της πανδημίας σε σχολεία και σχολές (15 μαθητές ανά τάξη - ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού και φοιτητικού κινήματος), συγκοινωνίες (πύκνωση δρομολογίων).

IMG 8456

  • Μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας.

  • Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.

  • Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων και πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής ρεύματος.

  • Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.