Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 14:08

Δόθηκαν εξηγήσεις στην οικονομική επιτροπή αναφορικά με δίκη σχετικά με δημοτική έκταση στην Καμαρίνα

Το θέμα δημοτικής έκτασης στην Καμαρίνα, η οποία διεκδικείται από ιδιώτη είχε προκαλέσει μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου δόθηκαν εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν παρέστη νομικός εκπρόσωπος του Δήμου σε δίκη σχετική με το θέμα στις 19 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα στις 7 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της ΤΚ Καμαρίνας με έγγραφό του ενημέρωσε τη νομική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας, ότι στις 19 Ιανουαρίου στο Μονομελές Πλημ/δικείο Πρέβεζας εκδικάζεται η αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία κατά ιδιώτη για κατοχή δημοτικής έκτασης (ο κατηγορούμενος αθωώθηκε ελλείψει δόλου). Η νομική υπηρεσία τις αμέσως επόμενες ημέρες ειδοποίησε την οικονομική επιτροπή για να εισάγει άμεσα το θέμα για να δοθεί η δυνατότητα σε δικηγόρο του Δήμου να παρασταθεί ή όχι στη δική για λογαριασμό του Δήμου (ανάλογα με την εντολή της οικονομικής επιτροπής).

Η οικονομική επιτροπή όμως δεν είχε συσταθεί λόγω της ανεξαρτητοποίησης μελών και δεν πήρε απόφαση για το θέμα, με αποτέλεσμα ο χρόνος της δίκης να έχει περάσει.

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, η εκτέλεση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής είναι άλλη υπόθεση και πρόσθεσε πως σε όλες τις περιπτώσεις στο ποινικό δικαστήριο διαχρονικά για τέτοιες υποθέσεις, ουδέποτε έχει παρασταθεί ο Δήμος, καθώς δεν αντιδικεί ποινικά με τον πολίτη κατ' επιλογή όλων των αιρετών.

Επισήμανε μάλιστα ότι ήδη πέρυσι ο Δήμος εκτέλεσε 40 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής από κατεχόμενες δημοτικές εκτάσεις.