Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 10:45

Αινιγματικός ο Β. Ροπόκης για το μέλλον του Φ. Ζέρβα - Σιωπή δημάρχου και Ζέρβα σε ερώτηση του Νίτσα

Αινιγματικός ήταν ο επικεφαλής της "Δημοτικής Ανατροπής" Βαγγέλης Ροπόκης όσον αφορά το μέλλον του κ. Ζέρβα ως προέδρου της ΔΕΥΑΠ και ως μέλους της παράταξής του, μετά από ερώτηση που του έθεσε ο επικεφαλής της "Ανάπτυξης Τώρα" Γιώργος Νίτσας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

IMG 2275

Ο κ. Νίτσας επισήμανε το γεγονός πως παρά το ότι ο κ. Ροπόκης στην προηγούμενη συνεδρίαση τερμάτισε επίσημα τη συνεργασία του συνδυασμού του με το συνδυασμό του δημάρχου, ο σύμβουλος της παράταξης Φώτης Ζέρβας μέχρι και σήμερα παραμένει Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ. Ο επικεφαλής της "Ανάπτυξης Τώρα" έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου και ζήτησε ξεκάθαρες τοποθετήσεις από τους εμπλεκόμενους αν συνεχίζει να υπάρχει κάποια συνεργασία ή κάποια άλλου είδους συμφωνία.

Ο κ. Νίτσας τόνισε: “Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και όχι τόσο τις ανεξαρτητοποιήσεις αλλά όσον αφορά με την άρση της στήριξης από την παράταξη του κ. Ροπόκη προς της δημοτική αρχή. Θα γυρίσω λίγο πίσω, το Νοέμβριο του 2019 στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας μια μεγάλη αντιπαράθεση, καθώς ο Δήμαρχος Πρέβεζας όριζε τότε για Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, τον κ. Ζέρβα, ο οποίος άνηκε σε παράταξη της αντιπολίτευσης. Είχαν τεθεί τότε από αρκετούς συναδέλφους ζητήματα πολιτικής ηθικής και ζητήματα πολιτικής τάξης και δικαίως, που μιλούσαν τότε αν υπάρχει επίσημη συνεργασία ή όχι ή σύμπραξη παρατάξεων. Ο κ. Ζέρβας να θυμίσω ότι είχε πει τότε “Έχουμε φτάσει να έχουμε καλή συνεργασία σε ζητήματα τα οποία θεωρούμε πως μπορούμε να έχουμε ένα minimum συνεργασίας. Κι αυτό θα το εξαντλήσουμε”.

Τώρα όμως έχουμε νέα δεδομένα και ο κ. Ροπόκης και η παράταξή του πλέον δεν συνεργάζονται ούτε με προγραμματική σύμβαση αλλά ούτε και προφορικά με την παράταξη του Δημάρχου με βάση αυτά που δήλωσε ο κ. Ροπόκης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Θα ήθελα να ρωτήσω ώστε να έχω καλύτερη άποψη αλλά και οι δημότες, γιατί απασχολεί πάρα πολλούς. Ο σύμβουλος σας κ. Ροπόκη παραμένει κανονικά στη θέση του; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Υπάρχει μήπως κάποια μυστική συνεργασία, κάποια άλλη συμφωνία ή ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου και εδώ; Δηλαδή, η παράταξη του κ. Ροπόκη να καταψηφίζει τη δημοτική αρχή, να είναι ξεκάθαρα απέναντι αλλά μέλος της παράταξής του να συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή. Τώρα όσον αφορά παχιά λόγια για το καλό του τόπου, για έργα κτλ αυτό δεν έχει να κάνει με τη σοβαρή πολιτική τοποθέτηση που πρέπει να έχουν οι πολιτικές παρατάξεις. Και το λέω αυτό γιατί εδώ έχουμε παρατάξεις, δεν έχουμε μεμονωμένες στρατηγικές. Εδώ ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως θέλει, αλλά ιδιαίτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με μία παράταξη οφείλουν να είναι σταθεροί στις απόψεις της παράταξης. Υπάρχει και ο δρόμος της ανεξαρτητοποίησης. Ο νομοθέτης προέβλεψε ρητά ότι υπάρχουν οι συμπράξεις, οι συνεργασίες και η άρση των συνεργασιών. Οπότε θα θέλαμε να ξέρουμε από τους εμπλεκόμενους, τον κ. Ροπόκη, τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Ζέρβα τι ισχύει ακριβώς”.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ροπόκης απάντησε: “ κ. Πρόεδρε καινούργιος είστε, όμως όποιος ομιλεί θα πρέπει να προσέχετε. Ήταν ερώτηση αυτή; Αυτό που είπε ο κ. Νίτσας; Απευθύνομαι σε εσάς κ. Πρόεδρε, πρέπει να μας προστατεύετε και πρέπει και τον ομιλούντα να τον διακόπτετε. Δεν με έβρισε, δεν είπε τίποτα όμως κ. συνάδελφοι όλα στην ώρα τους, εγώ έχω υπομονή. Όταν θα έρθει το θέμα και θα τεθεί και εγώ σαν αρχηγός παράταξης, πιστεύω και ο κ. Ζέρβας, ο καθένας θα πάρει το δρόμο του και ό,τι αφορά την ευθύνη του. Αυτά και τίποτα άλλο”.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ούτε ο δήμαρχος Πρέβεζας ούτε ο Φώτης Ζέρβας τοποθετήθηκαν για το θέμα.