Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 13:58

Εκσυγχρονίζεται το ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας μέσω ΕΣΠΑ, με "έξυπνο" εισιτήριο,wifi και συστήματα τηλεματικής

Στον β' κύκλο της δράσης του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών εντάχθηκε ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας το οποίο σύντομα θα παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια, το έξυπνο εισιτήριο αλλά και η ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης, το ΚΤΕΛ της Πρέβεζας εντάχθηκε στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών για την υιοθέτηση συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού και ηλεκτρονικού εισιτηρίου», με το συνολικό κόστος της πράξης να αγγίζει τα 270.570 ευρώ (161.142 δημόσια δαπάνη και 107.428 ιδιωτική συμμετοχή).

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Κώστας Παππάς στόχος της διοίκησης ήταν και παραμένει ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών προς όφελος των επιβατών και η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα.

Οι δαπάνες του έργου μεταξύ άλλων θα αφορούν Συστήματα Έξυπνου Εισιτηρίου, Συστήματα προγραμματισμού και βελτιστοποίησης δρομολογίων, Συστήματα Τηλεματικής & Πληροφόρησης επιβατών εντός του λεωφορείου, Συστήματα Wi-Fi εντός των οχημάτων, Πιστοποίηση υπηρεσιών ή/και διαδικασιών.