Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 20:31

Νέα άσκηση ετοιμότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας

Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθεί « ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ» με συμμετοχή και άλλων Υπηρεσιών, στις 16-4-2013 ημέρα Τρίτη και περί Ω/10.00΄ στις εγκαταστάσεις του Πυρηνελαιουργείου της εταιρείας “ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ Α.Ε.”, που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Πρέβεζας και απέχει οχτώ (8) χιλιόμετρα από την Π.Υ. Πρέβεζας.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εσωτερικό του Κτιρίου Α΄ όπου βρίσκεται ο χώρος των Ξηραντηρίων της επιχείρησης, και τη διάσωση υπαλλήλου της εταιρείας που, λόγω εισπνοής των αναθυμιάσεων, έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Η Υπηρεσία μας κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σημαίνει συναγερμό Α΄ εξόδου και αναχωρεί για τον τόπο του συμβάντος με τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα (εκ των οποίων ένα (1) διασωστικό και ένα (1) βραχιονοφόρο) και έντεκα (11) άτομα, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει το Ε.Κ.Α.Β. ,την ΕΛ.ΑΣ. και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η πυροσβεστική έξοδος μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, και με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού του διασωστικού οχήματος διασώζει τον υπάλληλο της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα προβαίνει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολουθεί απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.