Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 20:53

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, ενάντια στην αύξηση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα και απαιτώντας φθηνό ρεύμα για τον λαό και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

IMG 20220218 121919

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε στη διοίκηση της ΔΕΗ το ψήφισμα της κινητοποίησης, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως «είναι κοροϊδία τα "εφάπαξ μέτρα" που συστήνει η Κομισιόν και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ αυτήν την περίοδο και που μόνο ένα ελάχιστο μέρος των αυξήσεων απορροφούν, ενώ με κάθε νέα αύξηση που καταγράφεται, η επόμενη κυβερνητική εξαγγελία καλύπτει ολοένα και μικρότερο ποσοστό της».

IMG 20220218 120518

Τονίζεται ακόμη πως «παρά την προσπάθεια από την κυβέρνηση να αποδώσει τις τεράστιες αυξήσεις αποκλειστικά σε "συγκυριακούς λόγους" ή σε ζήτημα "διαχείρισης", δεν μπορεί να κρυφτεί ότι αυτές αποτελούν το αποτέλεσμα της "απελευθέρωσης" της αγοράς Ενέργειας που δημιούργησε έναν "παράδεισο" κερδών για τους ενεργειακούς ομίλους και ταυτόχρονα μια "κόλαση" για τα λαϊκά στρώματα που αδυνατούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους σε ενεργειακά προϊόντα».

IMG 20220218 121126

Το ψήφισμα αναφέρει:

Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων ν. Πρέβεζας

  • όχι στην αύξηση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, φθηνό ρεύμα για το λαό.
  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Κύριοι πάροχοι του Ηλεκτρικού ρεύματος .

Δεν αντέχουμε άλλο με τις καθημερινές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Μας εμπαίζεται εσείς και οι κυβερνώντες.

Είναι κοροϊδία τα «εφάπαξ μέτρα» που συστήνει η Κομισιόν και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ αυτήν την περίοδο και που μόνο ένα ελάχιστο μέρος των αυξήσεων «απορροφούν», ενώ με κάθε νέα αύξηση που καταγράφεται, η επόμενη κυβερνητική εξαγγελία καλύπτει ολοένα και μικρότερο ποσοστό της.

Στην πραγματικότητα βέβαια ακόμη και αυτές οι «επιδοτήσεις» που χορηγούνται, δώρο σε εσάς τους προμηθευτές αποτελούν.

Πρόκειται για τα ποσά των επιδοτήσεων που σας παρέχει η κυβέρνηση για να μην «περάσει» το σύνολο των αυξήσεων στα τιμολόγια. Οι ίδιοι οι ενεργειακοί όμιλοι όλα τα προηγούμενα χρόνια επιδοτηθήκατε αδρά για να εγκαθιστήσετε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες και σήμερα λυμαίνεστε τα δισ. των άμεσων και έμμεσων επιδοτήσεων (φοροαπαλλαγές, «φθηνό» εργατικό δυναμικό, χαμηλότοκα δάνεια), από τα διάφορα «πράσινα ταμεία», για την «απολιγνιτοποίηση», την «πράσινη μετάβαση», την «ενεργειακή απόδοση» των κτιρίων κ.λπ.

Παρά την προσπάθεια από την κυβέρνηση, να αποδώσουν τις τεράστιες αυξήσεις αποκλειστικά σε «συγκυριακούς λόγους» ή σε ζήτημα «διαχείρισης», δεν μπορεί να κρυφτεί ότι αυτές αποτελούν το αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας που δημιούργησε έναν «παράδεισο» κερδών για τους ενεργειακούς ομίλους και ταυτόχρονα μια «κόλαση» για τα λαϊκά στρώματα που αδυνατούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους σε ενεργειακά προϊόντα, σε μια περίοδο μάλιστα που χάρη στην ανάπτυξη των σχετικών τεχνολογιών και παραγωγικών μέσων παράγονται σε τεράστια αφθονία.

Κυνικά άλλωστε μόλις τον περασμένο Ιούλη ο υπουργός Ενέργειας τόνιζε ότι «η ενεργειακή μετάβαση έχει κόστος», ενώ αμέσως με τους ομολόγους του της ΕΕ σχεδίαζαν τα επόμενα βήματά της.

Η αύξηση των τιμών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής με τη «μονοκαλλιέργεια» των πανάκριβων ΑΠΕ, που οι ενεργειακοί όμιλοι επιβάλατε, χάριν της «πράσινης μετάβασης».

Για να γίνουν ελκυστικές οι ΑΠΕ επιβάλλονται τα τέλη εμπορίας ρύπων, για να γίνει ασύμφορος ο λιγνίτης, αλλά ταυτόχρονα με τα τέλη εμπορίας ρύπων που πληρώνει ο λαός χρηματοδοτούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ενώ το «μεταβατικό καύσιμο», που είναι το φυσικό αέριο, το εισαγόμενο ορυκτό καύσιμο, ακριβαίνει διαρκώς και λόγω των γεωστρατηγικών ανταγωνισμών. Και βέβαια, η προηγούμενη κυβέρνηση έφτιαξε το ενεργειακό χρηματιστήριο -κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- για τη «διασύνδεση» με την ενιαία αγορά ηλεκτρισμού, που αποτελεί παράγοντα εκτίναξης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας. Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι η ενεργειακή φτώχεια που μαστίζει τα λαϊκά στρώματα και η εκτόξευση των τιμών της Ενέργειας.

Η περιβαλλοντική υποκρισία ΕΕ και κυβερνήσεων και τα προσχήματα για να ανοίξουν τα νέα πεδία κερδοφορίας στους ενεργειακούς ομίλους, δεν κρύβουν με τίποτα πως η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, που συμπυκνώνονται στο λεγόμενο πράσινο New Deal είναι ασύμβατες με τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Έχοντας αυτά υπόψη εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες , δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα επιδοτήσεις που μας δίνουν οι κυβερνώντες.

Εμείς διεκδικούμε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα.

Ζητάμε φθηνό ρεύμα για το λαό.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που η κυβέρνηση εξήγγειλε για κάλυψη του 80% για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβρη του 2021 και του 50% για τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2022, διάστημα που οι αρδευτικές ανάγκες είναι πολύ μικρότερες, άρα λιγότερη και η κατανάλωση ρεύματος.