Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 23:48

Αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για χρήματα σε Δήμους της Π.Ε. Πρέβεζας – Όλα τα ποσά!

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού, την είδηση πως ξεμπλοκάρουν ορισμένα χρήματα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Σε πρώτη φάση υπεγράφη η απόφαση της κατανομής πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΣΑΤΑ 2013) συνολικού ποσού ύψους 18.400.000 ευρώ στους Δήμους και Συνδέσμους αυτών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Ο Δήμος Πρέβεζας πήρε 38.200, ο Δήμος Πάργας 23.400 και ο Δήμος Ζηρού 33.400 ευρώ. Ασχολίαστο παραμένει πάντως πως Δήμοι στα ίδια «κυβικά» με τους δικούς μας, εξασφαλίζουν πολύ μεγαλύτερα ποσά (και καλά κάνουν...), όπως ο «γείτονας» Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας, που θα λάβει 44.500 ευρώ!

Παράλληλα, οι Δημοι της χώρας θα λάβουν επιχορήγηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

Ο Δήμος Πάργας θα λάβει το ποσό των 1.334.958,00 ευρώ, ενώ το Υπουργείο στο σχετικό έγγραφό του τονίζει με σαφήνεια:

«Για την εξόφληση των παραπάνω οφειλών, απαιτείται η δημιουργία ειδικού λογαριασμού κάθε δήμου με τίτλο «Υπουργείο Εσωτερικών – Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων Δήμου…» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να διευκολύνεται η παρακολούθηση της διαδικασίας πληρωμών και η διενέργεια σχετικών ελέγχων που απορρέουν από συμβατική υποχρέωση του Υπουργείου μας έναντι του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι εντολές εξόφλησης με τους τραπεζικούς λογαριασμούς (IBAN) των τελικών δικαιούχων θα υποβάλλονται από κάθε Δήμο στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εν συνεχεία θα τους αποστέλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς πληρωμή».