Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 21:32

Τη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου με ιδιώτη σχεδιάζει η δημοτική αρχή

Τη λειτουργία του δημοτικού θερινού κινηματογράφου σε συνεργασία με ιδιώτη σχεδιάζει για το φετινό Καλοκαίρι ο δήμος Πρέβεζας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr έχουν γίνει ήδη συζητήσεις προκειμένου ο κινηματογράφος να λειτουργήσει και πάλι με κανονικό πρόγραμμα και προβολές τουλάχιστον τρεις ημέρες της εβδομάδας.

Η δημοτική αρχή στρέφεται στη συνεργασία με ιδιώτη, αφού ο δήμος δεν έχει ούτε τον εξοπλισμό ούτε το απαραίτητο προσωπικό για να τον λειτουργήσει και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα προχωρήσει -έγκαιρα φέτος- σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν οι προβολές αρχές του Καλοκαιριού.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο θερινός έχει να λειτουργήσει ουσιαστικά από το 2016, ενώ το περσινό Καλοκαίρι έγιναν μόνο δύο προβολές σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και πέντε προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης, οι οποίες έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό της Πρέβεζας.

Αναφορά στο θέμα του κινηματογράφου έγινε και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου που έγινε το πρωί της Τρίτης, με τον κ. Μπάμπη Μακρή, εκ μέρους της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας, να επισημαίνει πως ο δήμος Πρέβεζας θα πρέπει να μεριμνήσει για να λειτουργούν αξιοπρεπώς τόσο η αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου όσο και ο θερινός κινηματογράφος για να μπορούν να γίνονται προβολές.

“Θέλουμε αυτός ο χώρος να ξαναποκτήσει τα ηχεία που είχε για να μπορεί να γίνεται μια αξιοπρεπής προβολή και να αγοραστούν από το δήμο τα μηχανήματα που πρέπει. Λόγω της πανδημίας στην ουσία χάσαμε 2 έτη και λόγω των μέτρων δεν μπορέσαμε να προσφέρουμε ούτε στα μέλη μας ούτε στους κινηματογραφόφιλους της πόλης να δουν μια προβολή. Μόνο ο θερινός απομένει ο οποίος πέρυσι με τις προβολές που έκανε η Λέσχη είχε μεγάλη επιτυχία. Άρα λοιπόν και ο θερινός πρέπει να προσεχθεί και να μπορέσει να λετουργήσει το Καλοκαίρι για να έχει ο κόσμος πρόσβαση στον κινηματογράφο” ανέφερε ο κ. Μακρής, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Δαρδαμάνη να επισημαίνει πως υπάρχει σχεδιασμός να δοθεί ο θερινός σε ιδιώτη και να λειτουργεί τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου τις υπόλοιπες ημέρες να μπορεί να φιλοξενεί και το Κηποθέατρο πολιστικές εκδηλώσεις.