Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 16:23

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. Πρέβεζας στη ΒΙ.ΠΕ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί η νέα άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της.

Στην άσκηση συμμετείχαν το ΕΚΑΒ, η αστυνομία και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και σύμφωνα με το σενάριο λιγο μετά τις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πυρηνελαιουργείου της εταιρείας “ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ Α.Ε.”, που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εσωτερικό του Κτιρίου Α΄ όπου βρίσκεται ο χώρος των Ξηραντηρίων της επιχείρησης ενώ λόγω εισπνοής των αναθυμιάσεων, υπάλληλος της εταιρείας είχε χάσει τις αισθήσεις του και έπρεπε να διασωθεί.

IMG 0591

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σήμανε συναγερμό Α΄ εξόδου και αναχώρησε για τον τόπο του συμβάντος με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα (εκ των οποίων ένα διασωστικό και ένα βραχιονοφόρο) και έντεκα (11) άτομα, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε το Ε.Κ.Α.Β. ,την ΕΛ.ΑΣ. και τον ΔΕΔΔΗΕ.

IMG 0593

Η πυροσβεστική έξοδος μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, και με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού του διασωστικού οχήματος μέσα σε λίγα λεπτά διέσωσε τον υπάλληλο της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

IMG 0624

Ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Απόστολος Βασδέκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της άσκησης και την ετοιμότητα της Υπηρεσίας, ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου υπογράμμισε πως η Υπηρεσία είναι ήδη έτοιμη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τη φετινή χρονιά η Υπηρεσία θα είναι σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας από πέρυσι και από άποψη μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και προσωπικού.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολούθησε απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

Έκθεση εικόνων