Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 02:44

Τρεις εθελοντικές αιμοδοσίες σε ένα μήνα στην Ανθούσα της Πάργας

Τον τίτλο του ως το χωριό των αιμοδοτών υπερασπίζεται επάξια η Ανθούσα της Πάργας αφού μέσα σε μια εβδομάδα πραγματοποίησε δύο εθελοντικές αιμοδοσίες συλλέγοντας περίπου 70 φιάλες αίμα!

Στην πρώτη αιμοδοσία προσήλθαν περίπου 50 άτομα και συγκεντρώθηκαν 40 φιάλες αίμα ενώ στην δεύτερη ανταποκρίθηκαν άλλοι 42 κάτοικοι της Ανθούσας και της Πάργας και κατάφεραν να δώσουν αίμα οι 30 περίπου από αυτούς.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανθούσας «Βασίλειος Χατζής» Περικλης Λιάκρης, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη ώστε στις 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί και μια τρίτη έκτακτη αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας της Πάργας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Ο τρόπος με τον οποίο οι κάτοικοι της περιοχής τον θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας είναι πρωτόγνωρος αφού περισσότεροι από τα 2/3 του πληθυσμού είναι αιμοδότες για πολλά χρόνια.

Η Τράπεζα Αίματος που έχουν δημιουργήσει ενισχύεται κάθε χρόνο με περισσότερες από 180 φιάλες και όπως τονίζει ο κ.Λιάκρης η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πλέον γι' αυτούς τρόπος ζωής.

Δίπλα τους βρίσκεται πάντα η μονάδα της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας ενώ το παράδειγμα της προσφοράς τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.