Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 10:58

Θέση για την άρση της αδικίας των προσλήψεων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” καλείται να πάρει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

Είχαμε αναφερθεί μέσω ρεπορτάζ στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), στο γεγονός ότι έμειναν εκτός προσλήψεων εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” και στο Δήμο Πρέβεζας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας εισάγει το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και βασίζει την άποψή του στην παρακάτω εισήγηση:

“Κύριε Δήμαρχε,

 

Όπως γνωρίζετε, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, που αφορά στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δυστυχώς φαίνεται ότι παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις προς τους υπηρετούντες στο πρόγραμμα εργαζόμενους ότι θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας τους, με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα αρκετοί από αυτούς (πλέον των 300) μένουν εκτός κυρίως στην κατηγορία ΥΕ.

Στο Δήμο Πρέβεζας μένουν εκτός δύο συναδέλφισσες, η Κ. Αλ. που εργάζεται στο πρόγραμμα της ΔΕ Λούρου και η Κ. Π. που εργάζεται στο πρόγραμμα της Πρέβεζας.

Εργαζόμενες οι οποίες παρέχουν απρόσκοπτα και αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους από 2002 μέχρι και σήμερα!!!!

Θεωρούμε ότι πρέπει ο Δήμος Πρέβεζας να αναλάβει οιοδήποτε πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθεί αυτή η κατάφορη αδικία εις βάρος των συναδελφισσών.

Επιπροσθέτως καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας να πάρει άμεσα, στην επόμενη συνεδρίασή του απόφαση που θα καταδεικνύει την αναγκαιότητα παραμονής όλων των ήδη υπηρετούντων εργαζόμενων στο πρόγραμμα μεταξύ αυτών και των προαναφερθέντων εργαζομένων, οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.