Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 15:59

Συνελήφθη στην Πρέβεζα 29χρονος που διέπραττε απατεωνιές εις βάρος ηλικωμένων

Συνελήφθη, χθες (16-04-2013) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με την συνδρομή της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, διέπρατταν κατ’ εξακολούθηση απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Λευκάδας, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, εγκληματική ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Όταν οι ηλικιωμένοι δεν είχαν πάνω τους μετρητά, τους συνόδευαν προκειμένου να τους παραδώσουν τα χρήματα.

Συγκεκριμένα από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι:

  • Χθες (16-04-2013) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, ο 29χρονος προσέγγισε 71χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του ανιψιού της, την έπεισε αρχικά να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος με συνοδηγό τον συνεργό του και αφού την μετέφεραν στο σπίτι της, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, προκειμένου δήθεν να παραλάβει ο ανιψιός της επιδότηση.

  • Χθες (16-04-2013) το πρωί στην Λευκάδα, οι δύο δράστες προσέγγισαν 83χρονη ημεδαπή στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού της και προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί του γιού της, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ με το πρόσχημα ότι ο γιός της είχε αγοράσει κάποιο μηχάνημα από αυτούς.

  • Χθες (16-04-2013) το πρωί στην Λευκάδα, οι δύο δράστες προσέγγισαν 77χρονη ημεδαπή στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού της και προσποιούμενοι ότι είναι γνωστοί του ανιψιού της, προσπάθησαν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ για δήθεν αγορά μηχανήματος που είχε πραγματοποιήσει ο ανιψιός της, χωρίς όμως τελικά να την πείσουν.

Στην κατοχή του 29χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των (2005) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τις παράνομες δραστηριότητές του.

Τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.