Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 03:12

Τι θα γίνει με το θερινό ωράριο των καταστημάτων..;

Μετά τις εορτές του Πάσχα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην Πρέβεζα.

Το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι τα μέσα Μαΐου και σύμφωνα με εκτιμήσεις η απόφαση θα είναι θετική, ωστόσο από εκεί και πέρα θα είναι στο «χέρι» του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας το να καθορίσουν τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Σύμφωνα με καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας θεωρείται αδιανόητο σε μια περιοχή η οποία έχει χαρακτηριστεί τουριστική με Προεδρικό Διάταγμα από το 1976, τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά δημιουργώντας ιδιαίτερα αρνητική εικόνα στους επισκέπτες και τους τουρίστες.

Την ίδια στιγμή πάντως ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας επισημαίνει ότι η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, όχι μόνο δεν θα επιλύσει αλλά θα επιδεινώσει την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των μικρών εμπόρων της πόλης, ενώ παράλληλα αντιβαίνει με την εργατική νομοθεσία καθώς δεν τηρεί το απαιτούμενο εντεκάωρο ανάπαυσης για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις και οδηγεί σε δεκάωρη ημερήσια εργασία με εξοντωτικές συνέπειες για την ίδια την ψυχική και σωματική υγεία του εργαζόμενου.

Η πρόταση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου είναι από το ωράριο για την περίοδο από 1η Ιουνίου μέχρι έως και 15 Σεπτεμβρίου να διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 9:00-14:00 και 18:00-23:00.

Από την άλλη πλευρά πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου είναι: Από Δευτέρα έως Σάββατο το πρωί από 08:30 έως 14:00. Τα απογεύματα Τρίτης Πέμπτης και Παρασκευής από 18:00 έως 21:00

Τα απογεύματα Δευτέρας Τετάρτης και Σαββάτου κλειστά.

Για το δίμηνο Ιουλίου Αυγούστου το ωράριο που προτείνεται προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων να γίνεται στις 09:00 και το κλείσιμο το μεσημέρι στις 14:00 τα απογεύματα Τρίτης Πέμπτης και Παρασκευής άνοιγμα στις 18:30 και κλείσιμο στις 21:30.

Τα απογεύματα Δευτέρας Τετάρτης και Σαββάτου τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά.