Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 12:07

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Πρέβεζας: "Έφτασε η ώρα να βάλουμε τέλος στην άγρια εκμετάλλευση και το ρατσισμό από κάθε Μανωλάδα"

Για τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας έχουν γραφτεί πολλά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη συγκεκριμένη περιοχή σημειώνεται μαφιόζικη επίθεση κατά των εργατών γης που καθόλου τυχαία είναι άνθρωποι χωρίς χαρτιά.

Η ανοχή όμως τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των αρχών οδήγησε στο χειρότερο.

Οι μπράβοι του φραουλέμπορου και παραγωγού με την επονυμία ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΕ γάζωσαν στην κυριολεξία τους εργάτες που απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους με τον τραγικό απολογισμό 34 τραυματιών, αναμεσά τους οι 6 σοβαρά τραυματισμένοι.

Το μακελειό, την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν αθώοι άνθρωποι τόσο η αστυνομία όσο και τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ως συμπλοκή.

Πιστεύουμε πως ένοχη για τα ρατσιστικά κατορθώματα των αφεντικών είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που κάνει πλάτες στις πιο αδίστακτες εργοδοσίες για να καταπατούν κάθε συλλογική σύμβαση, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να τσαλαπατάνε τις ελευθερίες όλων μας.

Είναι η πολιτική του ρατσισμού που με τις επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την επίθεση στο δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά και πάνω από όλα με την συντήρηση του καθεστώτος παρανομίας χιλιάδων μεταναστών και όχι την νομιμοποίηση τους κάνει τους εργάτες βορά στην μαύρη εργασία που δίνει τεράστια κέρδη στο κάθε εργοδότη.

Έφτασε η ώρα να βάλουμε τέλος στην άγρια εκμετάλλευση στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις των μαφιόζων.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στην εκπαίδευση και την υγεία, τους φοιτητικούς συλλόγους , την αριστερά, να δώσουμε μαζί με τους μετανάστες τη μάχη για να ξηλώσουμε τα κυκλώματα της άγριας εκμετάλλευσης και τους ρατσισμού από την Μανωλάδα και κάθε Μανωλάδα.

Καταγγέλλουμε την εν ψυχρώ απόπειρα δολοφονίας των μεταναστών εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ