Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 13:59

Καμία διάθεση από το Δήμαρχο Πρέβεζας να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το νέο νοσοκομείο Πρέβεζας

Η πλήρης αδιαφορία του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, ψάχνοντας κάθε είδους τεχνική δικαιολογία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να υλοποιήσει την από το 2020 ληφθείσα απόφαση του σώματος για ενεργοποίηση επιτροπής για το θέμα του νέου νοσοκομείου της Πρέβεζας, καταδείχθηκε από την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάση Ανωγιάτη.

Ο κ. Ανωγιάτης ζήτησε εκ νέου να συζητηθεί η Κοινή Ερώτηση που κατέθεσαν προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Αμάραντος, Ιωσήφ Στύλος (Ανάπτυξη Τώρα), Θανάσης Ανωγιάτης, Βασίλης Κωστούλας (Στροφή στο Μέλλον) και Κοσμάς Κορωναίος (Δημοτική Συνεργασία) για το συγκεκριμένο ζήτημα (δείτε ΕΔΩ). Τελικώς το προεδρείο είπε πως θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρεται και στην ανωτέρω Ερώτηση πως στις 12 Οκτωβρίου 2020, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την συμμετοχή όλων των θεσμικών παραγόντων του νομού της Πρέβεζας και με τις απόψεις που είχαν ακουστεί και κατατεθεί, αναδείχτηκε η ξεκάθαρη ανάγκη και η σύσσωμη επιθυμία των πολιτών για την δημιουργία νέου Δημόσιου Νοσοκομείου στην περιφερειακή ενότητά μας.

Στα πλαίσια αυτά και μέσα από ένα συνολικό σκεπτικό είχαν αποφασιστεί κάποιες δράσεις, με σημαντικότερη την συγκρότηση Επιτροπής αποτελούμενη από Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους του Νομού και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Πρέβεζας, η οποία με την συνδρομή των περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων θα οργανώσει συναντήσεις και παρεμβάσεις τόσο στην 6η ΥΠΕ όσο και στα Υπουργεία Υγείας, και Οικονομικών, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο φορέα θα μπορούσε να συνδράμει στα δίκαια αιτήματά μας.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο κ. Γεωργάκος που είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για τη συγκρότηση της Επιτροπής το αποφεύγει συστηματικά.