Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 17:43

Σωκράτης Κόκκαλης και “γαλλικός κολοσσός” ενώνουν δυνάμεις και αποκτούν τον φωτισμό του Δήμου Πρέβεζας...

Σε απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), για την εμπλοκή της Intrakat συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, στην ιδιωτικοποίηση του αστικού και οδικού φωτισμού της Πρέβεζας για τα επόμενα 12 χρόνια, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε προσωρινό ανάδοχο του έργου, σήμερα Μ. Δευτέρα, ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχήμα.

Ειδικότερα, ενέκρινε το πρώτο πρακτικό του έργου «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας», με Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) – Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης ΣΕΑ (προϋπολογισμός χωρίς Φ.Π.Α.: 7.222.693,00) ευρώ, με την «ΈΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ INTRAKAT ΟΜΕΧΟΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε» να συνεχίζει στο επόμενο στάδιο.

Η εταιρεία συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη όμως δεν είναι μόνη της, αλλά αποτελεί ένωση με την ΟΜΕΧΟΜ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε, η οποία είναι θυγατρική του γαλλικού κατασκευαστικού κολοσσού Vinci (μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Σταντ ντε Φρανς κ.α.), που έχει μπει “δυνατά” στο ενεργειακό “παιχνίδι”.

Θα ρωτήσει εύλογα κάποιος: Είναι δυνατόν τόσο μεγάλα επιχειρηματικά “μπλοκ” να ενδιαφέρονται για τον “μικρό” Δήμο Πρέβεζας; Προφανώς πίσω από τη συγκεκριμένη λογική ΣΕΑ τα κέρδη είναι τεράστια...