Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 01:54

Στην Πρέβεζα η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του δικτύου Επιμελητηρίων Αδελφοποιημένων πόλεων Ελλάδας και Κύπρου

Τρόπους καλύτερης συνεργασίας και κοινών δράσεων αναζητούν τα επιμελητήρια του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων Ελλάδος και Κύπρου τα οποία συνεδριάζουν στην Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 10.30 το πρωί στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας υπό την προεδρία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννη Γιαμά.

Είναι η δεύτερη αντίστοιχη συνάντηση που πραγματοποιείται , μετά την συνάντηση της Μυτιλήνης., και η πρώτη με προεδρεύουσα αρχή το Επιμελητήριο της Πρέβεζας.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την:

1. Υποβολή κοινών προτάσεων σε Χρηματοδοτικά Ευρωπαϊκά ή Εθνικά Προγράμματα.

2. Συμμετοχή των Επιμελητηρίων του Δικτύου στις εκθέσεις που οργανώνουν τα υπόλοιπα μέλη του Δικτύου.

3. Συνεργασία των Επιμελητηρίων με την υπηρεσία «Προνόμιο Επιστροφής Χρημάτων» με σκοπό την τόνωση των αγορών και την εξοικονόμηση χρημάτων για τους καταναλωτές.

4. Τρέχοντα.

Η συνεργασία που εχει ξεκινήσει μέσα από τα Επιμελητήρια των Ελληνικών Πόλεων με το Επιμελητήριο της Πάφου, αποτελεί ένα ενδιαφέρον εγχείρημα το οποίο και αναμένεται να ανοίξει διόδους επιχειρηματικής συνεργασίας με δεδομένο το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των Δήμων της Λαμίας, της Καλαμαριάς, της Πρέβεζας, της Πάφου, της Κέρκυρας και της Μυτιλήνης.

Να θυμίσουμε ότι μια από τις πρωτοβουλίες που είχαν ήδη ξεκινήσει, ήταν η πρόσκληση ενδιαφέροντος από πλευράς της Κυπριακής πλευράς για εξεύρεση εργασίας ελλήνων , δημοτών των πόλεων του Δικτύου, σε τουριστικά καταλύματα της Πάφου.

Στην συνάντηση της Κυριακής θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθούν τα νέα δεδομένα μετά και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Κύπρο με την ενεργό συμπαράσταση και των αιρετών. .