Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 14:57

Επανεμφανίστηκαν λουκέτα σε παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας (pics)

Την άσχημη εικόνα των λουκέτων στις εισόδους αρκετών παιδικών χαρών στην πόλη της Πρέβεζας αντίκρισαν αρκετοί γονείς και τα μικρά παιδιά τους, που είτε αποχώρησαν απογοητευμένοι είτε προσέφυγαν στο γνωστό... σπορ του “άλματος περίφραξης παιδικής χαράς” για να εισέλθουν.

Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχει λουκέτο ακόμη και στην παιδική χαρά της Πλατείας Ανδρούτσου, η οποία είναι καινούρια.

279872947 661298211602729 6310882920251003072 n

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Πρέβεζας Κώστα Ακρίβη, αιτία είναι η έλλειψη πιστοποίησης των παιδικών χαρών, καθώς ο νόμος είναι συγκεκριμένος και αυστηρός για τους χώρους που δεν έχουν το ειδικό σήμα πιστοποίησης. Ο κ. Ακρίβης ανέφερε ότι έχουν πιστοποιηθεί 9 παιδικές χαρές (οι οποίες βρίσκονται κυρίως σε κοινότητες, εκτός του αστικού ιστού όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη πληθυσμιακά για παιδικές χαρές) και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης των υπολοίπων. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη.

Έχουμε αναφερθεί στο ρεπορτάζ του atpreveza.gr πολλές φορές στο φαινόμενο των μη πιστοποιημένων παιδικών χαρών στο Δήμο Πρέβεζας, που κρατά εδώ και εφτά χρόνια, έπειτα από την αλλαγή νομοθεσίας λόγω ενός δυστυχήματος με θύμα ένα μικρό παιδί στην Αττική.

Το πρώτο και κύριο μέλημα σε μία παιδική χαρά είναι η ασφάλεια. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Θα πρέπει επίσης να γίνει ξεκάθαρο ότι η αποκλειστική ευθύνη για την πιστοποίηση ανήκει στους Δήμους και κατά συνέπεια στο Δήμο Πρέβεζας.

Από εκεί και πέρα, η όλη διαδικασία για να μπορούν να χαίρονται γονείς και μικρά παιδιά, είναι αρκετά πολύπλοκη και φέρνει και σημαντικά κέρδη σε ιδιώτες, χωρίς όμως να υπάρχει το αποτέλεσμα των πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε αρκετές πόλεις, όπως και αυτή της Πρέβεζας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα. Και πρέπει ο Δήμος να το φέρει, ως ο μοναδικός υπεύθυνος.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει...