Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 12:54

Με Σχέδιο Απόφασης μέσω ΣΔΙΠ θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το θέμα της αξιοποίησης των Λουτρών

Την τελευταία στιγμή αναμένεται να έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας (γίνεται... αγώνας δρόμου για να προλάβει η δημοτική αρχή να το εισάγει στη συνεδρίαση των τελευταίων ημερών του Μαΐου), το θέμα της αξιοποίησης της ιαματικής πηγής της Πρέβεζας. Σύμφωνα με την νομοθεσία, έως και τις 23 Ιουνίου πρέπει να υπάρχει απόφαση πολιτικού οργάνου που θα καθορίζει την πρόθεση του Δήμου να διατηρήσει την ιδιοκτησία των Λουτρών, διαφορετικά η πηγή και η πέριξ αυτής εγκαταστάσεις και εκτάσεις θα μεταβιβαστούν αυτοδίκαια στην εταιρεία “Ιαματικές Πηγές Ελλάδος Α.Ε.”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η εισήγηση για την αξιοποίηση θα γίνει μέσω Σχεδίου Απόφασης που θα έχει προετοιμάσει ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος με τις νομικές του υπηρεσίες.

Παραμένει ωστόσο ερωτηματικό πως θα τεθεί και το ζήτημα της οικονομοτεχνικής μελέτης αξιοποίησης. Θα περιλαμβάνει την μίσθωση σε κάποιον ιδιώτη για πολλά χρόνια; Θα γίνει διεθνής διαγωνισμός; Θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση από το Δήμο με κριτήριο κόστος-όφελος;

Σε κάθε περίπτωση αν δεν προλάβει η δημοτική αρχή να φέρει το θέμα στο τέλος Μαΐου στο δημοτικό συμβούλιο, τα χρονικά περιθώρια θα γίνουν πολύ ασφυκτικά.