Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 11:31

Συνεχίζεται ο “πόλεμος των σκουπιδιών” στην Ήπειρο με την Περιφέρεια να καταφεύγει σε απίθανα τεχνάσματα...

Η σύγκρουση ανάμεσα στην Περιφέρεια Ηπείρου και τον ΑΣΔΣΑ (Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου) για τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων, κλιμακώνεται αντί να εξομαλύνεται, με απίθανα “πολιτικά τεχνάσματα" από την πλευρά της περιφερειακής αρχής.

Αρχικά, με την 706/2022 Απόφαση του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Περιφέρεια Ηπείρου δικαιώθηκε στον ισχυρισμό της ότι είναι εκείνη υπεύθυνη για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Παρ΄ όλα αυτά η θυγατρική εταιρεία της ΤΕΡΝΑ που διαχειρίζεται τη ΜΕΑ με έγγραφό της προς κάθε αρμόδιο φορέα ενημέρωσε ότι από τις 6 έως τις 9 Μαΐου η Περιφέρεια μέσω της εταιρείας του αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που ανέλαβε να κάνει τη μεταφορά, δεν απομάκρυνε τις ποσότητες υπολείμματος. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι θα προσφύγει και πάλι σε διαιτησία με βάση τη σύμβαση ΣΔΙΤ που έχει υπογραφεί και είναι εν ισχύ και θα διεκδικήσει και άλλα χρήματα από την Περιφέρεια και κατ΄ επέκταση τους πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αυτό ωστόσο συνέβη, καθώς άλλη εταιρεία που έχει έννομο συμφέρον από τη μεταφορά δικαιώθηκε στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και μπλόκαρε έτσι τη διαδικασία.

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης όμως επέλεξε το “τέχνασμα” της δωρεάς παροχής υπηρεσιών της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΜΙΚΕ» και υπέγραψε στις 11 Μαΐου την αποδοχή της συγκεκριμένης δωρεάς. Έφερε μάλιστα και στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής έγκριση του θέματος. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να συνεχίζει τη μεταφορά του υπολείμματος χωρίς εμπόδια.

Την ίδια στιγμή ο ΑΣΔΣΑ περνάει στην... αντεπίθεση και στις 16 Μαΐου η Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίζει περί άσκησης προσφυγής στην ολομέλεια του Ελεγκτικού για την αναθεώρηση της με αρ. 706/2022 Απόφασης του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Προσπαθεί δηλαδή να προσβάλει την απόφαση που δικαίωσε την Περιφέρεια.

Φαίνεται τελικά πως ο “πόλεμος των σκουπιδιών” θα έχει ακόμη πολλά “επεισόδια”...