Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 11:50

Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας: “Προσυμφωνημένη από το 2020 η εναλλαγή θέσεων στο ΤΕΕ Ηπείρου”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία Μηχανικών Ηπείρου-Λευκάδας σχετικά με τις εκλογές της νέας διοίκησης του ΤΕΕ Ηπείρου:

“Μια πραγματική ιστορία του ...μικρόκοσμου ενός από τα 17 συνολικά Περιφερειακά Τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του ΤΕΕ Ηπείρου. Μια μέρα μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ή μήπως δεν είναι και τόσο μικρόκοσμος;....

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Ηπείρου στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε χθες, 9 Μαΐου 2022, η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή των νέων μελών που θα στελεχώσουν μέχρι και το 2024 τις έξι συνολικά θέσεις των Προεδρείων της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας Επιτροπής (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας Αντιπροσωπείας και Δ.Ε. αντίστοιχα).

  

Μια διαδικασία όπου η παράταξη της ΔΚΜ (με αναφορά στη ΝΔ) και της ΔΕΣΜΗ (με αναφορά στο από προχθές αναβαπτισθέν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) εξέλεξαν ως Πρόεδρο της ΔΕ του ΤΕΕ Ηπείρου τον επικεφαλής της ΔΚΜ, Πολιτικό Μηχανικό Γιάννη Τσίγκρο. 

Σε μια προσυμφωνημένη από το 2020, όπως εξάλλου και ο νέος Πρόεδρος δήλωσε, εναλλαγή θέσεων. Μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο παρατάξεις, που είχε ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά από το 1950, χρονιά ίδρυσης του ΤΕΕ Ηπείρου, η δεξιά παράταξη -όπως  έσπευσε στην πρώτη του δήλωση να επισημάνει και ο επικεφαλής της- να καταλάβει τη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΗ. 

Η παράταξή μας, συνεπής και σταθερή στις θέσεις της για ένα ΤΕΕ/ΤΗ αυτόνομο, προοδευτικό,παρεμβατικό, ουσιαστικό, διεκδικητικό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό, προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να ανακόψει αυτήν την εξέλιξη, καταθέτοντας υποψηφιότητες για τις θέσεις του Προέδρου της Δ.Ε., καθώς και του Αντιπροέδρου και του Γ.Γ. της Αντιπροσωπείας. 

Οι οποίες τελικά καταλήφθηκαν, με τις ψήφους των συναδέλφων της ΔΕΣΜΗ και της ΔΚΜ, από τα μέλη της παράταξης της ΝΔ στο ΤΕΕ, Γιάννη Τσίγκρο, Δημήτρη (Τάκη) Παππά και Ράνια Μέγα, αντίστοιχα. 

Στη θέση του Προέδρου της Αντιπροσωπείας εκλέχτηκε ο συνάδελφος Χρήστος Αναστασίου και στις θέσεις του Αντιπροέδρου και Γ.Γ. της Διοικούσας Επιτροπής, αντίστοιχα, ο μέχρι προχθές Πρόεδρός της Γιάννης Λυκοτραφίτης και ο συνάδελφος Βαγγέλης Γιαννούλας, και οι τρεις τους μέλη της ΔΕΣΜΗ.

Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, μία μάλιστα μόλις μέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ δηλώνει παρούσα στην προσπάθεια ανάσχεσης της διαφαινόμενης περαιτέρω συντηρητικοποίησης, αδρανοποίησης, κομματικής εργαλειοποίησης από την τοπική και κεντρική πολιτική εξουσία και απαξίωσης του ΤΕΕ/ΤΗ, στοχεύοντας και δουλεύοντας για τη διαμόρφωση μιας νέας πλειοψηφίας σε προοδευτική κατεύθυνση, με επίκεντρο τη μεγάλη μάζα των μηχανικών και τις ανάγκες τους.

 

Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Γιώργος Παππάς

Χημικός Μηχανικός 

Μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ”.