Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 12:01

Ο Τρ. Αλμπάνης στο atpreveza.gr για τους εισακτέους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τμήμα της Πρέβεζας

Η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια κατά 9.000 σε σχέση με πέρυσι, πριν καν εφαρμοστεί η φετινή Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι νέοι συντελεστές βαρύτητας, δημιουργούν ένα “εκρηκτικό κλίμα” στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς προκύπτει η σταθερή προσήλωση της Κυβέρνησης στη μεθοδική συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο πως αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο τη μείωση των εισακτέων, όσο και στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας.

“Δεν είναι μεγάλη η μείωση στους εισακτέους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και θεωρώ ότι ως Πανεπιστήμιο δε θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα. Η μείωση έχει να κάνει με τρία τμήματα, το Γεωπονίας, το Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το Ιστορίας-Αρχαιολογίας. Στα υπόλοιπα είναι πολύ μικρές οι μειώσεις και δεν αλλάζει κάτι, ούτε δημιουργείται κάποιο πρόβλημα.

Τα προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε είναι από την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και τα αποτελέσματα από τους νέους συντελεστές βαρύτητας στα ειδικά μαθήματα”, ανέφερε ο κ. Αλμπάνης, ο οποίος τοποθετήθηκε και για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας και την εξέλιξη που υπάρχει σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς του στα Ιωάννινα.

Το Πανεπιστήμιο υπέβαλε στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης τις προτάσεις του εγγράφως από τις 31 Μαρτίου. Για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ειδικά έπειτα από τις αποφάσεις της Συνέλευσης των Καθηγητών του Τμήματος, της Κοσμητείας της Σχολής και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Για κανένα αίτημα μεταφοράς σε κανένα Πανεπιστήμιο της χώρας η ΕΘΑΑΕ δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια απόφαση. Οπότε φαίνεται πως το συγκεκριμένο Τμήμα παραμένει στην Πρέβεζα για το τρέχον έτος. Ανεξάρτητα από την απόφαση της ΕΘΑΑΕ, εμάς ως Πανεπιστήμιο μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα του Τμήματος για πολλά χρόνια”.