Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 10:21

Νέο “φιάσκο” για τη δημοτική αρχή του Νίκου Γεωργάκου – Το Ελεγκτικό Συνέδριο “έκοψε” το έργο ύδρευσης της παραλιακής ζώνης

Κάθε μέρα που περνάει η δημοτική αρχή Πρέβεζας εκπλήσσει συνεχώς δυσάρεστα τους δημότες, σε ζητήματα μάλιστα πολύ σημαντικά. Ένα από αυτά είναι το έργο εκατομμυρίων της ύδρευσης της παραλιακής ζώνης από τις πηγές Χόχλας.

Η ύδρευση των παραλιών Βαλανιδορράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς από τις πηγές Χόχλας, που χρηματοδοτείται με το ποσό των 6,603,000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από το αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, θεωρείται κομβικό για την ανάπτυξη της περιοχής.

Σαν να μην έφτανε όλος ο ντόρος που έγινε γύρω από το διαγωνισμό του έργου (δείτε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr), που προκάλεσαν καταγγελίες τόσο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ζήτησε μάλιστα και εξηγήσεις από το Δήμο, ήρθε η 568/2021 Πράξη του Ε’ Κλιμάκιου του Ελεγκτικού Συνέδριου να “κόψει” προσωρινά το έργο, καθώς διαπίστωσε σειρά ελλείψεων στο υποβληθέν σχέδιο Προγραμματικής Συμβάσης.

Το συγκεκριμένο “φιάσκο” της δημοτικής αρχής ακολουθεί η αυστηρή σύσταση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να υπάρξει έγκριση της οικονομικής επιτροπής εκ νέου σε Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στους Δήμους Πρέβεζας και Πάργας και ακολούθως να αποσταλεί και πάλι για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για το σκοπό αυτό συνεδρίασε άρον-άρον η οικονομική επιτροπή δια περιφοράς στις 16 Μαΐου (το πρακτικό ΕΔΩ), για να διορθωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η κατάσταση.