Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 14:03

Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας: "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αεροπορική βάση του Ακτίου στις 22 Μαΐου"

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη της αεροπορικής βάσης του Ακτίου την Κυριακή 22 Μαΐου καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας.

Σε σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή αναφέρει:

Νέες και νέοι, εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι,

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και δεν χωρά καμιά επανάπαυση. Ο κίνδυνος της επέκτασης του είναι μεγάλος. Τώρα παίρνουμε τη θέση μας στον αγώνα !

Η Επιτροπή Ειρήνης Πρέβεζας σας καλεί να συμμετέχετε την Κυριακή 22 του Μάη 2022, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη της αεροπορικής βάσης του Ακτίου στης 11:00 το πρωί και αναχώρηση λεωφορείων στης 10:30 το πρωί από το παλιό ΚΤΕΛ.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Να απαντήσουμε αποφασιστικά στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα, η οποία θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για εκατομμύρια πρόσφυγες, ξεριζωμένους.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία! Πρόκειται για έναν άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο συγκρούονται από τη μια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, με το μάρμαρο να το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μπει στο ψευτοδίλημμα να διαλέξει στρατόπεδο ληστή. Τόσο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όσο και η Ρωσία έχουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, που είναι ξένα και εχθρικά προς τις ανάγκες και τα πραγματικά συμφέροντα των λαών.

Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Εργαζόμενοι, νέες και νέοι,

Στις σημερινές συνθήκες χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος !

Η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα για την πρωτοκαθεδρία και η καύσιμη ύλη που έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή και συσσωρεύεται ακόμα περισσότερο με τον πόλεμο στην Ουκρανία ενισχύουν το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ, στον δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση. Η αντιλαϊκή πολιτική έχει οδηγήσει στην επέκταση της φτώχειας και της ανεργίας, τσακίζει τους μισθούς και τις συντάξεις, λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα με την αβάσταχτη φορολογία, την άγρια ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, καταδικάζει τις λαϊκές οικογένειες στην ενεργειακή φτώχεια.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είχε σαν βασικό στόχο την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ, είτε αυτά αφορούν τον οικονομικό-ενεργειακό τομέα είτε τον στρατιωτικό-πολεμικό.
Ο ελληνικός λαός Θα πληρώσει πολύ ακριβά την μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέες "αγορές του αιώνα" κι ένα νέο γύρο ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών, αλλά και με νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα και στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετεί και η εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο λαός έχει τη δύναμη να συγκρουστεί, να διαμορφώσει με την πάλη του τους όρους για να απαλλαγεί από τους εκμεταλλευτές του και τις συμμαχίες τους και με κριτήριο τα δικά του συμφέροντα να ανοίξει το δρόμο για την αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τους άλλους λαούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εγκαινίασε τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ και προετοίμασε την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις με την αναβάθμιση των βάσεων στη Σούδα, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, την Αλεξανδρούπολη, που έχει γίνει κόμβος προώθησης ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων. Αυτή την άκρως επικίνδυνη συμφωνία υλοποιεί η ΝΔ και την έφερε ενισχυμένη προς κύρωση στη Βουλή προσθέτοντας στις ήδη υπάρχουσες νέες βάσεις σε όλη τη χώρα.

Η εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον βάζει σε μεγάλους κινδύνους. .

Νέες και νέοι, εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι,

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στους δυνάστες, στους ληστές-ιμπεριαλιστές που σέρνουν τους λαούς στο πολεμικό σφαγείο. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που αντιστοιχεί στα συμφέροντα των λαών. Αυτό δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στη σύγχρονη αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική δράση.

Δυναμώνουμε την πάλη, τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη, διατρανώνοντας:

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων.

Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις – Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

ΟΧΙ στον Ευρωστρατό και στους άλλους πολεμικούς μηχανισμούς της ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ 2022 ΣΤΗΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ