Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 10:49

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών που έχουν εξαγγελθεί για τις 26, 27 και 28 Μαΐου 2022 στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καθώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που κινητοποιούνται από 26, 27 και 28 Μαΐου, σύμφωνα και με τις πάγιες θέσεις και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ στις 16/4/22.

Ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας καλούν για καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και επιπλέον ζητούν την υποστήριξη και των κλινικών ιατρών στον αγώνα των συναδέλφων τους.

Ενωμένοι και συνεπείς αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων αναγκαστικών υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και οι Ιατρικοί Σύλλογοιζητούν αύξηση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να αποπληρώνονται όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους ιατρούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας συμπαρίσταται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών που έχουν εξαγγελθεί για τις 26, 27 και 28 Μαΐου 2022.

 

Οι εργαστηριακοί ιατροί Ν. Πρέβεζας σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζουν:

 

Τα διαγνωστικά εργαστήρια βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω της πολιτικής πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει κάνει μία σύμβαση μαζί μας. Τη σύμβαση αυτή την καταπατά τα τελευταία 8 χρόνια συνεχώς και αυθαίρετα. Δηλαδή:

Από το 2016 ο ΕΟΠΥΥ έχει μειώσει τις τιμές των εξετάσεων κατά 50%. Οι τιμές που βλέπετε στα παραπεμπτικά σας δεν ισχύουν. Πληρωνόμαστε το 40 έως 50%  της τιμής του παραπεμπτικού.

Από αυτό το μειωμένο ποσό που εισπράττουμε  ο ΕΟΠΥΥ  μας ζητάει να επιστρέψουμε περίπου το 40%  (claw back -μνημονιακό μέτρο του 2013).

Αγαπητοί ασφαλισμένοι

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να ανταπεξέλθουμε στον συνεχή οικονομικό ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ που μας επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.   ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.  ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις που εκτελούμε, ως οφείλει, και όχι μόνο το 25% αυτών.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αδικίας που υφιστάμεθα τα τελευταία 8 χρόνια. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.  ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  ΜΑΣ  26,27,28 ΜΑΪΟΥ,  ΠΡΙΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ:  ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ.