Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 12:52

Χαμένο το “στοίχημα” της καθαριότητας και του πρασίνου στο Δήμο Πρέβεζας σύμφωνα με την αντιπολίτευση

Ένας τομέας της καθημερινότητας ιδιαίτερα νευραλγικός για τους δημότες Πρέβεζας, η καθαριότητα στους δημόσιους χώρους και η περιποίηση του πρασίνου, είναι ένα “στοίχημα” που για πολλούς θεωρείται ήδη χαμένο για τη δημοτική αρχή, όπως τονίστηκε από συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

IMG 0304

Στην τοποθέτησή του ο σύμβουλος της παράταξης “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” Ταξιάρχης Κωστόγιαννης, καταγράφοντας συνολικά τα οξυμένα προβλήματα στην περιοχή του Αγίου Θωμά και της Αγίας Τριάδας έκανε λόγο για δημόσιους χώρους πνιγμένους στα βάτα και τα αγκάθια, ενώ στάθηκε και στον σκουπιδότοπο της Αγίας Τριάδας δίπλα στην εκκλησία και μέσα στο δάσος, όπως επίσης και στο κλειστό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

IMG 0365

Με τη σειρά του ο σύμβουλος της “Ανάπτυξης Τώρα” Ιωσήφ Στύλος, υποστήριξε μεταξύ άλλων:

“Το παιχνίδι του πράσινου θεωρώ ότι είναι χαμένο στην πόλη μας. Δε φταίει ο Δήμος, έχει κληρονομήσει πάρκα και νησίδες σε άθλια κατάσταση και από τους προηγούμενους.

Στο Πάρκο Δημοκρατίας δεν έχετε ρίξει λίπασμα, κουρεύτηκε με το ζόρι και Ιούνιο μήνα είναι κίτρινο. Αν συμπεριφερθείτε έτσι και στο γήπεδο, που το πληρώσαμε 3 φορές επάνω, θα έχετε αποτύχει οικτρά.

Θα ήθελα να σταθώ και στα βάτα στον Υδατόπυργο. Να πάμε χέρι-χέρι και πεζοδρόμιο-πεζοδρόμιο. Δεν μπορεί κάποιος να περπατήσει. Αφήστε την υπηρεσία να ρίξει πρόστιμα. Δεν είναι οι ψήφοι μόνο...

Οι ανακοινώσεις που βγάζετε είναι ευχετήρια.

Αν δεν κάνετε συνεργασία με ιδιώτη να φέρει τα πάρκα σε μία σωστή μορφή δεν κάνετε τίποτα.

Υπάρχει πρόβλημα στις νησίδες, και θα πρέπει να ξηλωθούν.

Αναφορικά με το πότισμα. Ποτίζονται μεσημέρι τα πάρκα σας. Και μάλιστα δεν έχει και πίεση. Πρέπει να το λύσετε.

Το γήπεδο πότε θα το ποτίζετε;

Στην περιοχή μου δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το νερό και είχα πέρυσι. Το γήπεδο πέρυσι ποτίζονταν μεσημέρι...”.

IMG 0427

Ο επικεφαλής της ίδιας παράταξης Γιώργος Νίτσας έδωσε μία διαφορετική διάσταση για τα χωριά του Δήμου Πρέβεζας: “Θα πρέπει ο τόπος μας να είναι καθαρός. Δεν είναι. Η “Ανάπτυξη Τώρα” έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ειδικά για τα χωριά.

Προτείναμε μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων γιατί ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα και μπορούν να το λύσουν. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Εμείς θα σας παρακαλέσουμε έστω την τελευταία χρονιά της θητείας σας να προχωρήσετε στην υλοποίηση αυτών των προτάσεων”.

IMG 0398

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος είπε μεταξύ άλλων:

“Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Το πράσινο αντιμετωπίζετε μία φορά και καλή.

Αυτό που λέτε κε Στύλο για ιδιωτικό συνεργείο, έχει να κάνει και με την εισήγηση της υπηρεσίας. Πρέπει να δικαιολογήσουμε στην οικονομική υπηρεσία ότι δεν επαρκεί το προσωπικό.

Ανά δημοτική ενότητα και στο Ζάλογγο και το Λούρο έχουμε ξεκινήσει πολύ νωρίς.

Είναι πάρα πολλά. Εντείνουμε τις προσπάθειες.

Έχει ξεκινήσει ιδιωτικό συνεργείο από τη Δευτέρα καθαρισμό των δρόμων.

Περιμένουμε από τα κοινωφελή και τα οχτάμηνα να ενισχύσουμε την υπηρεσία.

Έχουν σταλεί και σημειώματα προς τους ιδιώτες”.