Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 10:44

Παράταση της σύμβασης παραχώρησης της Μαρίνας Πρέβεζας μόνο αν δεν υπάρχουν οφειλές

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας στις 26 Μαΐου, συζητήθηκε το θέμα: “Εξέταση αίτησης παράτασης της Συμβάσεως παραχώρησης της αξιοποίησης του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας”.

Η εταιρεία Μαρίνα Πρέβεζας Α.Ε., ζήτησε τη διετή παράταση της σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 71 του Ν. 4875/2021. Αυτό σημαίνει πως αιτείται να επεκταθεί η σύμβαση έως και το 2044.

Παρ΄ όλα αυτά όπως επισήμανε στη συνεδρίαση το μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο συμβούλιο Ευκλείδης Φονταράς, η παράταση μπορεί να δοθεί μόνο αν δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα πρέπει αυτό να εξεταστεί.

Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ και Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ρώτησε αν υπάρχουν οφειλές από τον οικίσκο του ρεύματος που μισθώνει η εταιρεία και αν είναι το ίδιο ΑΦΜ με εκείνο στη σύμβαση παραχώρησης της αξιοποίησης. Ο κ. Φονταράς πρόσθεσε πως ανεξάρτητα αν είναι το ίδιο ή όχι θα πρέπει να εξοφληθεί το ποσό και στη συνέχεια να δοθεί η διετής παράταση.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τότε να διερευνήσει αν υπάρχουν οφειλές και αν υπάρχουν να δοθεί η παράταση μόνο αν εξοφληθούν.

Η υπόθεση της μίσθωσης του οικίσκου από τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας Α.Ε. κρατά από το 2018 και την είχαμε περιγράψει αναλυτικά στο ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τότε το ΔΛΤ Πρέβεζας είχε αποφασίσει να υπογραφεί 3ετής σύμβαση με 175 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα, κάτι που η εταιρεία θεώρησε υπερβολικό. Ενδεχομένως η σύμβαση να έχει λήξει κιόλας, καθώς ήδη έχει παρέλθει η τριετία.

Τον Αύγουστο του 2019 λίγο πριν η ηγεσία του Ταμείου “αλλάξει χέρια”, συζητήθηκε στο Δ.Σ. (δείτε ΕΔΩ) η λήψη μέτρων λόγω της μη καταβολής -σύμφωνα με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο- του μισθώματος.

Φτάσαμε τον Μάιο του 2022 και στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε φανερό πως τα μέλη του Δ.Σ. δεν γνωρίζουν την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, γι' αυτό και ζήτησαν να ενημερωθούν αναλυτικά για το αν υπάρχουν οφειλές.

Οι όροι της σύμβασης που περιγράφονται και στην απόφαση του ΔΛΤ Πρέβεζας του 2018 είναι ιδιαίτερα αυστηροί και αναφέρουν μεταξύ άλλων:

... μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο (2) τριμηνιαίων μισθωμάτων από τον Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε.» παρέχει το δικαίωμα στον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας να καταγγείλει την παρούσα μίσθωση και να ζητήσει από την εταιρεία «Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε.» την απόδοση της χρήσης του μίσθιου κατά την διαδικασία των άρθρων 647 εως 662 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας”.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει σε επόμενη συνεδρίαση.