Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 10:56

Πρώτη δύναμη στις εκλογές στο Ν. Πρέβεζας για τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Η παράταξη “Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας” (στηρίζεται και από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Νομό Πρέβεζας στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπρόσωπων στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ που θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και αντιπροσώπων για το Ν.Τ. Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ.

Συγκριτικά με τις εκλογές του 2019 ενισχυμένες ήταν και οι παρατάξεις Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών-ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ, ενώ μειώθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της ΔΗΣΥ.

 283885427 5217030651718843 5037126326071811858 n

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη που επικράτησε αναφέρει:

“Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους τις/τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές της 1 Ιουνίου για την ανάδειξη Αντιπρόσωπων στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ που θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και αντιπροσώπων για το Ν.Τ. Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλες/ους τις/τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, που μας εμπιστεύθηκαν για μια ακόμα φορά και τίμησαν με την ψήφο τους τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής μας για ένα δημόσιο, δημοκρατικό και σύγχρονο σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, για όλους τους μαθητές. Με την ψήφο σας, μας αναδείξατε πρώτη δύναμη με σημαντική αύξηση των ποσοστών μας και με δύο (2) αντιπροσώπους στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ και εννιά (9) στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας. Η παράταξή μας δεν πανηγυρίζει ούτε εφησυχάζει, αλλά αντίθετα συνεχίζει πιο δυνατά και αισιόδοξα τον αγώνα για ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς”.

 

Η δεύτερη εκλογική δύναμη (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών-ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογικές  διαδικασίες του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, για την ανάδειξη Αντιπρόσωπων στην 91η ΓΣ  της ΔΟΕ που θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για την επόμενη διετία 2022-2024 και αντιπροσώπων για το Ν.Τ. Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στο νομό Πρέβεζας ( 1η στο Δήμο Πάργας) με σημαντική αύξηση τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά.

Ειδικότερα χαιρετίζει τους νέους συναδέλφους και τους αναπληρωτές, που ξεπερνώντας πιέσεις και διλήμματα εμπιστεύθηκαν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ. Η εμπιστοσύνη που εκφράστηκε με την ψήφο τους, μας δίνει τη δύναμη να παλέψουμε πιο πεισμωμένα το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, τη μόνη θέση που καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και βάζει τέρμα στην αδιοριστία, τις ελαστικές θέσεις εργασίας και στα όποια σενάρια για νέο σύστημα διορισμών με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Δηλώνουμε ότι η στήριξη των συναδέλφων μας σε αυτές τις εκλογές, είναι για μας τιμή αλλά και ευθύνη. Για τον λόγο αυτόν θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με την πρωτοπόρα θέση, στάση και δράση μας στους αγώνες του Κλάδου και του εργατικού λαϊκού κινήματος. Με τη δύναμη που μας δόθηκε, θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά να είμαστε δίπλα σε κάθε σχολείο και κάθε συνάδελφο που θα μας χρειαστεί!

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ακόμη και αυτούς που δε μας ψήφισαν αλλά αναγνωρίζουν την ΑΣΕ ως την συνεπή αγωνιστική δύναμη που παλεύει χωρίς ιδιοτέλειες και παραγοντισμούς, να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν μόρφωση και υγεία, για μια ζωή που μας αξίζει.

Λέμε ξεκάθαρα ότι η λύση των προβλημάτων μας δεν θα έρθει από τις κυβερνητικές εναλλαγές, αλλά η μόνη προϋπόθεση για να αλλάξει η ζωή μας, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των αναγκών μας, είναι η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, που ενώ αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως «κόστος» και ως βάρος στον κρατικό προϋπολογισμό, την ίδια στιγμή χαρίζει δισεκατομμύρια σε «πράσινους» και «ψηφιακούς» ομίλους, σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Μια πολιτική που στηρίζεται και υλοποιείται απ’ όλο το φάσμα των αστικών κομμάτων και βρίσκει έκφραση στο κίνημα από τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις.

 

  • Συνεχίζουμε να υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και την εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. με τη Ρωσία, με θύματα τους λαούς.

  • Κλιμακώνουμε τον αγώνα για να μην περάσει καμία αξιολόγηση που θα κατηγοριοποιεί σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

  • Είμαστε στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για πραγματική δίχρονη Προσχολική Αγωγή με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, με μείωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών και για μια Ειδική Αγωγή πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη που δεν θα αφήνει χωρίς υποστήριξη κανένα παιδί.  

  • Μέσα από τον Σύλλογό μας, τις Γενικές Συνελεύσεις, τη ΔΟΕ και σε συντονισμό με όλο το εργατικό κίνημα, δίνουμε μάχη ο επαίσχυντος νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά!

Η ενίσχυση της ΑΣΕ κι εδώ στη Πρέβεζα, αποτελεί αποφασιστικό βήμα στην πάλη να αλλάξουμε  τους συσχετισμούς  δύναμης στην ΔΟΕ. Για να σταματήσει να είναι η  Ομοσπονδία στήριγμα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και να γίνει αγωνιστική, ταξική Ομοσπονδία, που θα έχει σαν προτεραιότητά της τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, θα συμπορεύεται με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και θα αντεπιτίθεται σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική”.