Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 12:34

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τον τουρισμό από τη Δ.ΥΠ.Α Πρέβεζας και το Επιμελητήριο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 04/06/2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας η ενημερωτική εκδήλωση για τους ξενοδόχους και τα τουριστικά καταλύματα του Νομού Πρέβεζας την οποία συνδιοργάνωσαν η Δ.ΥΠ.Α Πρέβεζας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενδελεχής ενημέρωση των παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας επί των βασικών αξόνων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Το παρών στην εν λόγω εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Πρέβεζας κ. Ευθυμίου Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας κ. Ανατολιωτάκης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πρέβεζας κ. Χαλκίδης Πολύκαρπος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας κ. Ντούσιας Δημήτριος, ο Πρόεδρος Τουριστικών Καταλυμάτων Ζαλόγγου κ. Αλεξανδρής Ηλίας και πλήθος επιχειρηματιών ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων του Νομού Πρέβεζας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Πρέβεζας κ. Μπούρης Ιωάννης, οποίος αναφέρθηκε στα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα μηνύματα που αποτυπώνονται για τον Νομό Πρέβεζας για τη φετινή σεζόν και επισήμανε ότι ο Τουρισμός αποτελεί το βασικότερο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με βαρύνουσα επίδραση στη μείωση της ανεργίας. Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που μαζί με το Πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους συμβάλει όπως είπε στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και στην ανάκαμψη του εσωτερικού Τουρισμού.

Από την πλευρά της η κα Ιωάννου Βησσαρία προϊσταμένη της Δ.ΥΠ.Α Πρέβεζας, αναφέρθηκε στο ότι η Δ.ΥΠ.Α Πρέβεζας έχει ως στόχο να διευρύνει το φάσμα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλαίσια των αναγκών των εργοδοτών καθώς και του εργατικού δυναμικού. Όπως ανέφερε μέσω της εξωστρέφειας και των νέων συνεργασιών η Δ.ΥΠ.Α Πρέβεζας θέλει να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής συμβάλλοντας συνάμα στην κάλυψη των αναγκών των εργοδοτών για καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της ανεργίας.

Επιπροσθέτως, υπερτόνισε τα ιδιαίτερα οφέλη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2021 στην περιοχή μας, την οποία επισκέφτηκαν μέσω αυτού 10.000 περίπου επισκέπτες με 1 εκατομμύριο συνολική επιδότηση στους 90 παρόχους καταλυμάτων του Νομού Πρέβεζας.

Στη συνέχεια η Υπεύθυνη του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.ΥΠ.Α Πρέβεζας κα Καπεντζώνη Αναστασία προέβη σε πλήρη παρουσίαση του προγράμματος, απαντώντας στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων επιχειρηματιών που παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση.

Από το γραφείο τύπου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας