Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 10:36

Ο Δήμος Πρέβεζας αγνοεί επιδεικτικά τον Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Κατά γενική ομολογία είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και πρέπει να υπάρχουν κανονιστικά πλαίσια, για να μπορούν να λειτουργούν όλα ομαλά σε έναν Δήμο.

Το θέμα όμως είναι να εφαρμόζονται οι Κανονισμοί και να μην αγνοούνται επιδεικτικά όπως στην περίπτωση του Δήμου Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο αυτό το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ενέκρινε στις 25 Αυγούστου 2021 (δείτε ΕΔΩ) τον Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα έπρεπε να κάνει η δημοτική αρχή είναι να εφαρμόσει το άρθρο 5 του Κανονισμού, καθώς είναι κρίσιμο για την εφαρμογή του.

Το άρθρο 5 αναφέρει:

“ΑΡΘΡΟ 5: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1.Ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και προεδρεύει Δημοτικός Σύμβουλος. 2. Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διοργάνωση ημερίδων ή εκδηλώσεων που έχουν σχέση με τον Αθλητισμό. 3. Λαμβάνει αποφάσεις για θέματα που αφορούν την ορθολογική χρήση των Δημοτικών Αθλητικών εγκαταστάσεων. 4. Προτείνει τη διοργάνωση ή τη διεκδίκηση αγώνων καθώς και τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού. 5. Καταρτίζει το ετήσιο πρόγραμμα δράσεων και διοργανώσεων του Δήμου Πρέβεζας αναφορικά με τον Αθλητισμό. 6. Γνωμοδοτεί προς το Δήμαρχο Πρέβεζας για την επιβολή ποινών σε φορείς ή άτομα που προβαίνουν κατ’ εξακολούθηση σε καταστροφή των αθλητικών εγκαταστάσεων ή αθλητικού υλικού”. 

Τέτοια Επιτροπή δεν συγκροτήθηκε ποτέ μέχρι και σήμερα, κατά συνέπεια ο Κανονισμός δεν εφαρμόζεται κατάλληλα. Ας ελπίσουμε να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση στο άμεσο μέλλον.