Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 09:47

Δήλωση Αλμπάνη για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας που “αδειάζει” εμμέσως το ύφος της επιστολής Σωτηρόπουλου...

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ των Ιωαννίνων προχώρησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, αναφορικά με την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας, Ιωάννη Σωτηρόπουλου (δείτε ΕΔΩ).

Ο κ. Αλμπάνης, δικαιώνοντας και το σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza.gr, που έκανε λόγο για άκαιρη επιστολή, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και εμμέσως “άδειασε” το ύφος της επιστολής Σωτηρόπουλου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τόσο η Σύγκλητος, όσο και η Πρυτανεία αν και έχουν προκληθεί από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου, δεν έχουν απαντήσει στο ίδιο ύφος, αλλά μόνο θεσμικά, με τις ενέργειες που θα γίνουν για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Τμήματος. Αποφεύγουμε συνειδητά να μπούμε σε αυτή τη λογική, ώστε να μην πυροδοτήσουμε την αντιπαράθεση. Το θέμα ανήκει πλέον στην αρμοδιότητα της ΕΘΑΑΕ και τα πράγματα θα πάρουν διαφορετική τροπή. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θέλει και θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διατηρήσει βιώσιμο το Τμήμα Λογιστικής. Θεωρούμε, ότι όσο συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση με αυτόν τον τρόπο, απαξιώνεται το Τμήμα και στα μάτια των υποψήφιων φοιτητών και θα παρακαλούσα να σταματήσουν άμεσα».