Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 10:09

Αιχμές της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας σε απόφαση της οικονομικής επιτροπής για τους εργαζόμενους με συμβάσεις COVID

Στις 25 Μαΐου (δείτε ΕΔΩ το πρακτικό της απόφασης) το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί στο πλευρό 19 εργαζομένων ΙΔΟΧ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όταν όμως το ζήτημα ήρθε προς συζήτηση στις 9 Ιουνίου στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, η νομική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας άφησε αιχμές για τον τρόπο χειρισμού των ένδικων μέσων (δείτε ΕΔΩ το πρακτικό).

Ειδικότερα η εισήγηση της υπηρεσίας ανέφερε:

“Ενώ η υπό κρίση αίτηση κοινοποιήθηκε στο Δήμο Πρέβεζας στις 26-5-2021 και αφορούσε συζήτηση προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων την 1η-6-2022, με πολύ υψηλό οικονομικό αντικείμενο, στο Δήμο πρωτοκολλήθηκε την 1η-6-2021 και στην νομική υπηρεσία έφτασε μετά τον ορισθέντα χρόνο συζήτησής της.

Ενημερώνομαι ότι το δημοτικό συμβούλιο έλαβε ήδη ομόφωνη απόφαση στήριξης των εργαζομένων, χωρίς να ερωτηθεί η νομική υπηρεσία. Άρα γνωρίζατε για την άσκηση του δικογράφου.

Τα Δικαστήρια Αθηνών δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να δικάσουν την υπό κρίση υπόθεση, η αίτηση δε τυγχάνει μη νόμιμη.

Κατόπιν των ανωτέρω η υπόθεσή σας εκδικάστηκε ερήμην του Δήμου. Αδυνατώ να αντιληφθώ το λόγο που τη χρεώσατε εκπρόθεσμα στη νομική υπηρεσία.

Εφόσον προτίθεστε να πάρετε κάποια απόφαση και για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων (που θα ακολουθήσει - καθότι τώρα ερήμην σας εκδικάσθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής), εισηγούμαι τη χορήγηση εντολής για αντιδικία προς τη νομική υπηρεσία”.