Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 16:54

Δυσάρεστα νέα για το Δήμο Πρέβεζας σχετικά με τις εκτάσεις σε Ζάλογγο και Κασσώπη – Αποδόθηκαν βάσει Κτηματολογίου στην Ι.Μ. Ζαλόγγου

Το atpreveza.gr με σειρά δημοσιευμάτων (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) είχε αναδείξει το ζήτημα που προέκυψε στο Δήμο Πρέβεζας με τις εκτάσεις που περιλαμβάνουν το Μνημείο του Ζαλόγγου και τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και δηλώθηκαν από την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προανάρτησης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Οι εξελίξεις φαίνεται πως είναι δυσάρεστες για το Δήμο, ο οποίος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε αποφασίσει να διεκδικήσει τις εκτάσεις, καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάρτησης και οι εκτάσεις έχουν αποδοθεί στην Ιερά Μονή, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στη σελίδα της στο facebook η Κοινότητα Καμαρίνας (Ζάλογγο 1.200 στρμ. - Κασσώπη 438 στρμ.).

Καταγγελία γίνεται επίσης τόσο για τις κατασκηνώσεις που αποδίδονται στο Υπουργείο Παιδείας -κάτι με το οποίο διαχρονικά ήταν αντίθετη η τοπική κοινωνία- αλλά και για ακίνητο, το οποίο δημιούργησε και πολιτική αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) και αποδίδεται σε ιδιώτη.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα ζητηθούν εξηγήσεις για τα ζητήματα αυτά, καθώς και θα απαιτηθεί από τη δημοτική αρχή να διαμορφώσει ξεκάθαρη στρατηγική για το πως θα κινηθεί για να τα διεκδικήσει.