Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 13:29

Επικράτησε το «Μέτωπο» στις εκλογές της ΕΛΜΕ Πρέβεζας για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Το Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα, ήταν ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Ανοδική πορεία είχε και η Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών Πρέβεζας, ενώ οι άλλες παρατάξεις σημείωσαν κάμψη.

Αναλυτικά τα εκλογικά αποτελέσματα της διαδικασίας (σε παρένθεση οι προ διετίας αριθμοί, κατά την προηγούμενη διαδικασία):

 

Ψήφισαν 417 (393)

Έγκυρα 385

Άκυρα 4

Λευκά 28

 

Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα 176 (93)

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. 104 (126)

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 60 (78)

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 45 (10)

 

Η ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.

 

Οι αντιπρόσωποι της Πρέβεζας στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, θα είναι:

 

Δημήτριος Ντάγγας, Γιάννης Θεοφάνους (Μέτωπο)

Αποστόλης Κατσανάκης (ΔΑΚΕ)

Πέτρος Τσεκούρας (ΕΣΑΚ).

 

Ακολουθούν ανακοινώσεις των παρατάξεων για την εκλογική διαδικασία:

 

Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας

 

Ως Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Πρέβεζας, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της Τετάρτης 24 Απριλίου 2013, για την εκπροσώπηση στο 16ο συνέδριο των καθηγητών, εκλέγοντας δύο εκπροσώπους, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τον κλάδο αλλά και την κοινωνία συνολικά, συγκυρία.

 

Η ψήφος σε αριστερά ενωτικά σχήματα σηματοδοτεί μια ξεκάθαρη αλλά και αναγκαία στροφή για την επιβίωση των καθηγητών και των εργαζομένων. Είναι μια στροφή αμφισβήτησης των κυβερνητικών επιλογών που καταδεικνύει την ανάγκη της ενότητας και του συλλογικού αγώνα. Απέναντι στο φόβο και το διχασμό, αντιτάσσουμε την ελπίδα και τη συλλογική δράση, για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης.

 

Με την ελπίδα της ανατροπής του κοινωνικού ολοκαυτώματος που βιώνει η ελληνική κοινωνία, υποσχόμαστε συνέχεια και ένταση στους αγώνες μας.

 

 

ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ Ν. Πρέβεζας

 

Συνάδελφοι

 

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ Ν. Πρέβεζας αισθάνεται την ανάγκη να σας ευχαριστήσει για τη μεγάλη τιμή που της κάνατε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. στις εκλογές της 24ης Απριλίου 2013 για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του κλάδου στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ εκλέγοντας αντιπρόσωπό στο Συνέδριο.

Με άποψη νέες ιδέες και προτάσεις θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε η δημόσια εκπαίδευση να αποκτήσει ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ποιότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία.

Μέσα από ξεκάθαρες θέσεις, διάλογο, συνεργασία και ήπιους τόνους που δεν προσβάλουν τον εκπαιδευτικό μας χώρο αλλά και δεν χαρίζουν τίποτα, η ΔΑΚΕ συνεχίζει να μάχεται και να διεκδικεί ότι προωθεί και συμφέρει τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση.

 

Από την Ε.Επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Πρέβεζας.