Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 10:24

Στα πρόθυρα του “μπλακ-άουτ” η Παθολογική Κλινική του ΓΝ Πρέβεζας

“Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...”. Μία λαϊκή ρήση που ταιριάζει “γάντι” με την κατάσταση που για μια ακόμη φορά διαμορφώνεται στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, μία από τις βασικές κλινικές του, που την τελευταία δεκαετία αντιμετωπίζει συνεχώς -και σε μία περίπτωση συνέβη κιόλας- τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας ή μη πραγματοποίησης εφημεριών, λόγω της υποστελέχωσής του σε ιατρικό προσωπικό. Η κλινική έχει μείνει ουσιαστικά με 1 μόνιμη γιατρό (υπάρχει ένας υπό συνταξιοδότηση και μία γιατρός με άδεια), ενώ γιατρός με μπλοκάκι ενισχύει τις εφημερίες και κινδυνεύει με “μπλακ-άουτ”.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο διοικητής του Νοσοκομείου απέστειλε στους εργαζόμενους μήνυμα που αναφέρει πως έπειτα από τα προβλήματα υποστελέχωσης στην παθολογική κλινική, παρακαλεί όλους τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να... βάλουν πλάτη και να συνδράμουν στη λειτουργία της κλινικής.

Μόνο που με... παρακάλια προβλήματα δε λύνονται.

Την ίδια στιγμή -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- έγινε προσπάθεια με “εντέλλεσθε” να μετακινηθεί παθολόγος από Κέντρο Υγείας του Νομού Πρέβεζας -για ακόμη μια φορά- για να συνδράμει στη λειτουργία της κλινικής, ωστόσο ο γιατρός αρνήθηκε και απείλησε και με παραίτηση.

Η... ποιοτική διαφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη φορά η παθολογική κλινική του ΓΝ Πρέβεζας, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, είναι ότι το προσωπικό είναι καταπονημένο λόγω της “μάχης” της πανδημίας, από την οποία δεν είναι καθόλου βέβαιο πως έχουμε ξεμπερδέψει οριστικά. Το ΓΝ Πρέβεζας δεν διαθέτει μάλιστα πνευμονολόγο, ειδικότητα που αποδείχθηκε απαραίτητη, κατά την περίοδο της πανδημίας.

Επιπλέον υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες στο προσωπικό.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει και μία ευρύτερη συζήτηση για το αν και κατά πόσο γίνεται σχεδιασμός προσλήψεων για ειδικότητες “πρώτης γραμμής” στο Νοσοκομείο...